Zagrebačkom Mostu pristupilo više od 100 novih članova, a među njima i nezavisni vijećnici iz Mjesnih odbora i Gradskih četvrti

Foto: Most

Zagrebačkom Mostu pristupilo je više od sto novih članova, izvijestili su iz stranke. Zagrebačkoj organizaciji pristupili su građani iz svih gradskih četvrti koji su uglavnom vijećnici vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora izabrani na izborima u svibnju 2021. godine kao kandidati nezavisnih lista. Kao razloge učlanjenja u Most naveli su želju da, uz pomoć stranačke infrastrukture, doprinesu razvoja Zagreba kao istinskog središta urbane Hrvatske. Smatraju da međusobnom razmjenom ideja mogu kvalitetnije oblikovati konkretne prijedloge za boljitak mjesnih odbora, gradskih četvrti, ali i grada u cjelini.

Iz Mosta javljaju kako su novim članovima dobrodošlicu u Most poželio saborski zastupnik Nikola Grmoja. Istaknuo je da će im zastupnici Mosta u Hrvatskom saboru i Gradskoj skupštini Grada Zagreba, kao i Predsjedništvo stranke biti na raspolaganju u njihovom radu za kvart. Grmoja je dodao da su upravo zastupnici Kluba zastupnika Mosta u Gradskoj skupštini, Lovro Marković, Marko Sladoljev i Trpimir Goluža, kao najaktivniji zastupnici pokazatelj dobrog rada Mosta u Zagrebu. Poželio im je da postanu glavna politička snaga u svojim kvartovima. Kao oporbi na nacionalnoj i gradskoj razini Mostu je cilj ojačati na terenu i pokušati preuzeti odgovornost, rekao je Grmoja novim članovima Mosta.

U novim članovima povjerenica Mosta za Zagreb Kristina Tabak prepoznala je kvalitetu koja je preduvjet za jačanje stranke i kreiranje stranačkih politika koje će Most definirati kao kvalitetnu urbanu alternativu postojećoj vlasti u Zagrebu. Planovi za budućnost zagrebačkog Mosta su osnivanje ogranaka na nižim razinama, širenje članstva i edukacija članova stranke kako kvalitetno kreirati prijedloge za unapređenje života građana Zagreba. Upravo tri godine prije idućih redovnih lokalnih izbora vrijeme su za stvaranje zdrave jezgre za buduće djelovanje Mosta i preuzimanje vlasti, ali i odgovornosti za glavni grad Hrvatske.

Komentari