Zagrebački SDP protivi se izgradnji nacionalnog stadiona

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački SDP usprotivio se u srijedu ideji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o izgradnji nacionalnog stadiona u vrijednosti od 500 milijuna kuna jer smatra da u ovom trenutku postoje veći problemi koje je potrebno riješiti.

U ovom trenutku zagrebački SDP se protivi još jednom od Potemkinovih sela zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a to je najava gradnje nacionalnog stadiona koji bi trebali financirati građani u iznosu od 500 milijuna kuna. U trenutku kada u Hrvatskoj imamo situaciju gdje gradonačelnik podržava situaciju oko nerada Vlade u Uljaniku, neorganiziranosti Hitne pomoći i problema koje imamo u Zagrebu, kada imamo situaciju kada porezna reforma tjera ljude iz Hrvatske, smatramo da ovakve najave i neodgovorno trošenje proračuna nije dobro i protivimo se tome, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Gordan Maras.

Smatra da postoje prioritetnije stvari koje bi gradonačelnik trebao napraviti od izgradnje nacionalnog stadiona – od izgradnje Jarunskog mosta, obnove dotrajalih mostova do zbrinjavanja otpada i saniranja ilegalnih odlagališta. Stoga je Maras pozvao Bandića da se počne “odgovorno ponašati s gradskim novcem, odnosno novcem poreznih obveznika”.

500 milijuna kuna novca građana nisu za nacionalni stadion u trenutku kada smo prošle godine imali deficit od 370 milijuna kuna i kada svake godine uzimamo kredit za likvidnost, kao što je Zagreb uzeo preko Skupštine u iznosu od 250 milijuna kuna. Potemkinova sela koja gradonačelnik svako malo nudi, a koja troše ogroman novac građana u ovom trenutku nam nisu potrebna, a za to nema podršku niti građana niti SDP-a, kazao je Maras.

Bandića je pozvao da više ne spominje projekt izgradnje nacionalnog stadiona za koji smatra da je besmislen, već da se baci na rješavanje spomenutih problema.


Komentari