Zagrebački SDP protivi se izgradnji nacionalnog stadiona

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zagrebački SDP usprotivio se u srijedu ideji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o izgradnji nacionalnog stadiona u vrijednosti od 500 milijuna kuna jer smatra da u ovom trenutku postoje veći problemi koje je potrebno riješiti.

U ovom trenutku zagrebački SDP se protivi još jednom od Potemkinovih sela zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a to je najava gradnje nacionalnog stadiona koji bi trebali financirati građani u iznosu od 500 milijuna kuna. U trenutku kada u Hrvatskoj imamo situaciju gdje gradonačelnik podržava situaciju oko nerada Vlade u Uljaniku, neorganiziranosti Hitne pomoći i problema koje imamo u Zagrebu, kada imamo situaciju kada porezna reforma tjera ljude iz Hrvatske, smatramo da ovakve najave i neodgovorno trošenje proračuna nije dobro i protivimo se tome, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Gordan Maras.

Smatra da postoje prioritetnije stvari koje bi gradonačelnik trebao napraviti od izgradnje nacionalnog stadiona – od izgradnje Jarunskog mosta, obnove dotrajalih mostova do zbrinjavanja otpada i saniranja ilegalnih odlagališta. Stoga je Maras pozvao Bandića da se počne “odgovorno ponašati s gradskim novcem, odnosno novcem poreznih obveznika”.

500 milijuna kuna novca građana nisu za nacionalni stadion u trenutku kada smo prošle godine imali deficit od 370 milijuna kuna i kada svake godine uzimamo kredit za likvidnost, kao što je Zagreb uzeo preko Skupštine u iznosu od 250 milijuna kuna. Potemkinova sela koja gradonačelnik svako malo nudi, a koja troše ogroman novac građana u ovom trenutku nam nisu potrebna, a za to nema podršku niti građana niti SDP-a, kazao je Maras.

Bandića je pozvao da više ne spominje projekt izgradnje nacionalnog stadiona za koji smatra da je besmislen, već da se baci na rješavanje spomenutih problema.

Komentari

Komentari

loading...