Zagrebački HNS neće podržati proračun za 2019. niti biti dio skupštinske većine

FOTO: Dražen Komar

Na današnjoj konferenciji za medije gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a govorio je o najnovijim političkim igrama u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

 „ Za šest dana treba biti predložen proračun za 2019. godinu pa se ne mogu oteti dojmu da bračne svađe partnera u Gradskoj skupštini imaju puno više veze s time, nego s primanjem čovjeka zvanog Palma. Radi zaštite interesa građana Zagreba, u interesu dobrog ukusa i zdravog razuma, boljeg i kvalitetnijeg života koji će jednoga dana doći i do našeg grada, zagrebački HNS i ja osobno nećemo podržati proračun za 2019. godinu“, rekao je Stojak i dodao da se nada da neki oporbeni zastupnici neće ipak doći na ideju da manjinski podrže gradonačelnikove prijedloge u Gradskoj skupštini jer bi to zapravo značilo da odobravaju loše upravljanje Zagrebom, daju puni legitimitet „šišanju umjetne trave“, vrijeđanju žena, te da imaju razumijevanje za dugovanja ZET-a od 53 milijuna kuna u svega nekoliko mjeseci.

 „Dio skupštinske koalicijske većine, koji sada glumi opoziciju svojem partneru, pozivam da, osim svojih zastupničkih ostavki, pokažu odmah i ostavku svoje pročelnice za kulturu, te desetine ostavki svojih članova raznih upravnih vijeća vrtića, školskih odbora, kazališnih vijeća i nadzornih odbora. Možda bi onda njihovo razmetanje sa zastupničkim ostavkama bilo vjerodostojnije“, rekao je Tomislav Stojak i dodao: „Izbora se ne boje oni koji rade, a boje oni koji prodaju demagogiju i ispraznu ideologiju. Stoga, zagrebački HNS nema niti najmanjeg straha od pada proračuna i izlaska na nove izbore, za razliku od nekih drugih stranaka. Uostalom, mnogi od njih ne bi više vjerojatno bili u prilici da u pauzama saborskih sjednica dolaze na sjednice Gradske skupštine i glume da im je stalo do problema i rješavanja stvari u Zagrebu. Pozivam ih da se već sada izjasne o neprihvaćanju proračuna za 2019., onda je sve jasno!“.

 Predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak čestitao je i svim igračima Dinama, njihovom treneru Nenadu Bjelici sa suradnicima i vodstvu kluba na sjajnim rezultatima ove sezone i na izborenom proljeću u Europskoj ligi.


Komentari