Zagrebački HDZ se protivi poskupljenju parkinga

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je u ponedjeljak da je HDZ protiv eventualnog poskupljenja parkiranja u Zagrebu. Navodno poskupljenje parkiranja najavio je “Jutarnji list”, a gradonačelnik Milan Bandić nije to dosad želio komentirati, rekavši samo da Zagrepčanima neće “narasti tlak” zbog novih cijena parkinga.

Mikulić podsjeća da Zagrebački holding može predložiti povećanje cijena, o čemu odlučuje Bandić, pa to nema veze sa Skupštinom. No, ako bi to bilo na Skupštini, HDZ-ovci ne bi bili za povećanja cijena parkinga u Zagrebu, istaknuo je Mikulić na konferenciji za novinare koju je sazvao radi javnog natječaja za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost.

“Osobno držim da nije dobro na takav način opteretiti građane Zagreba, imamo niz drugih modela kako možemo riješiti problem parkinga – prometnim rasterećenjem u centru grada i izgradnjom novih garaža”, istaknuo je Mikulić.

“Jutarnji list” je prošlog tjedna najavio da bi cijena parkirne karte u prvoj zoni mogla skočiti sa 6 na 10 kuna, u drugoj s 3 na 5 kuna, u trećoj sa 1,5 na 2 kune, a u novoj zoni bi mogla iznositi kunu po satu. Osim javnih parkirališnih mjesta, Holding je predložio povećanje cijena u javnim garažama, ograničenje parkiranja unutar jedne zone te da se od 1. svibnja produži naplata parkiranja u prvoj zoni do ponoći


Komentari