Zagrebački HDZ ispalio otrovne strelice: ‘Klisović na besraman način pokušava iskoristiti cijepljenje za političku promociju’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački HDZ oštro je reagirao na izjave SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Joška Klisovića koji je za kaos na Velesajmu okrivio vladajuću stranku i čelne ljude u glavnom gradu.

“Za taj kaos odgovorni su Vlada Republike Hrvatske i sadašnja gradska vlast. Odgovorni su Andrej Plenković, Jelena Pavičić Vukičević, ministar Vili Beroš i Zvonimir Šostar”, izjavio je Klisović tada, a zagrebački HDZ mu nije ostao dužan.

“Današnjom izjavom da su za propuste pri javnom cijepljenju na Zagrebačkom velesajmu odgovorni premijer Andrej Plenković i ministar Vili Beroš oktroirani SDP-ov kandidat i Milanovićev kum Joško Klisović pokazao je još jedanput zabrinjavajuću razinu nepoznavanja funkcioniranja Grada Zagreba te ovlasti službi za čije upravljanje pretendira preuzeti odgovornost”, navodi zagrebački HDZ na svojoj Facebook stranici.

Poručuju i kako, osim toga, u maniri svojih kolega Peđe Grbina i njegovog prethodnika Davora Bernardića nastavlja ,,konstruktivno” minirati borbu protiv koronavirusa, što je dosljedna „politika“ SDP-a od prvog dana proglašenja epidemije – a koja im je već pomogla da izgube s 25 razlike na parlamentarnim izborima 2020. godine.

“Potresen rezultatima anketa, po kojima SDP ne uspijeva dosegnuti ni 20 posto otkad ga je preuzeo kurir Grbin, a u Zagrebu im prijeti fijasko, Klisović na besraman način pokušava iskoristiti cijepljenje građana za političku promociju”, smatra zagrebački HDZ.

Navodi i da je cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu organizirao Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, o čemu su se njihovi predstavnici tijekom dana i očitovali javno. Ujedno je Ministarstvo zdravstva apeliralo te zatražilo organiziranje javnog cijepljenja u Zagrebu na više lokacija kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi, a HZJZ – Hrvatski zavod za javno zdravstvo je to već i počeo provoditi u praksi.

“Podsjetit ćemo Klisovića: Da, predsjednik Vlada RH odgovoran je za to što je Hrvatska nakon brojnih razgovora na EU razini osigurala dodatnih 747.000 doza cjepiva Pfizer-BioNTech. Ujedno će slijedom obavljenih konzultacija o distribuciji dodatnih 50 milijuna doza Pfizerova cjepiva, koje će stići u 2. tromjesečju u EU, Hrvatskoj pripasti još 447.000 doza tog cjepiva. Time je u okolnostima kašnjenja u isporuci drugih cjepiva za hrvatske građane osigurano dodatnih 1.2 milijuna doza Pfizer-BioNTech.”, napominje zagrebački HDZ.

Vlada je, ističu, na taj način stvorila pretpostavke da se uz korištenje svih odobrenih cjepiva do 30. lipnja procijepi više od 50 posto odrasle populacije u Hrvatskoj, za što  je potreban sinergijski rad ne samo Ministarstva zdravstva, već i svih županija, županijskih zavoda za javno zdravstvo, liječnika i drugih dionika.


Komentari