ZAGREBAČKI HDZ I SDP UJEDINJENI: Dosta im je čekanja, od Tomaševića zahtijevaju ovo!

Mislav Herman, Mario Župan (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Iako zvuči kao nemoguća misija, HDZ i SDP su se ujedinili. Doduše, ne na nacionalnoj razini i u svim stavovima, ali do slaganja u Zagrebu je ipak došlo.

Naime, baš kao i HDZ, SDP koji je koalicijski partner Možemo!, od gradonačelnika Tomislava Tomaševića traži transparentnost, odnosu objavu primanja i troškova direktora gradskih tvrtki.

Žele transparentne podatke o svim primanjima

Zagrebački SDP uputio je Prijedlog zaključka o podacima o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o., voditelja podružnica, direktora trgovačkih društava i ustanove u kojima Grad Zagreb ili Zagrebački holding ima poslovne udjele te traži od Gradske skupštine da ga uvrsti u dnevni red 13. sjednice koja će se održati u četvrtak 23. lipnja.

“Zbog interesa javnosti i medija kao i potrebe provođenja reforme Zagrebačkog holdinga  i njegovih podružnica te trgovačkih društava u kojima Grad Zagreb ili ZGH ima poslovne udjele, s ciljem odgovornog, transparentnog i efikasnog upravljanja gradskom administracijom, trgovačkim društvima i imovinom, smatramo kako postoji potreba da se učine dostupnim podaci o svim primanjima i pravima iz radnog odnosa predsjednika i članova uprava ZGH, voditelja podružnica i direktora trgovačkih društava u kojima Grad Zagreb ili ZGH ima poslovne udjele.

Sve kako su ugovorena i kako se koriste, odnosno da se podaci mijenjaju i nadopunjavaju sve kako bi opća i medijska javnost mogla pratiti kretanja primitaka i prava iz radnog odnosa navedenih osoba. Navedeno smatramo važnim i zbog potrebe vođenja brige o načelima za primanja članova uprave propisana Zakonom o trgovačkim društvima te da je pri određivanju ukupnih primitaka pojedinog člana uprave (plaće, naknade izdataka, premije osiguranja, provizije, troškova prijevoza odnosno korištenja službenog automobila, troškova reprezentacije, edukacije i sl.) potrebno brinuti o tome da ukupni iznosi primanja budu u primjerenom odnosu spram poslova koje obavljaju i financijskog stanja trgovačkih društava i podružnica, kao i općeg gospodarskog i socijalnog stanja u Gradu Zagrebu” dio je obrazloženja prijedloga zaključka SDP-a.

Župan upozorio na Vića i Sesara

Identičan prijedlog imao je i zagrebački HDZ na prošloj sjednici, a njihov zastupnik Mario Župan prethodno je pokazao pokazao dokumente u kojima se navodi da voditelj Čistoće Davor Vić pored svoje plaće, dobiva i pet tisuća kuna mjesečno za najam i režije stana u Zagrebu. Također je u emisiji Otvoreno upozorio da je gradonačelnik Tomislav Tomašević omogućio članu uprave ZGH Borisu Sesaru da “za privatni auto dobiva 9000 kuna mjesečno, dolazi privatnim autom na posao, vozi ga službeno šofer i ide kući”.

“Znate koji je to auto? Tesla! Gospodin Tomašević je omogućio članu Uprave kupiti Teslu. 9000 kn puta četiri godine mandata…”, upozorio je Župan, a  Renato Petek (SDP) je rekao da je gradonačelnik tu informaciju potvrdio na zadnjoj sjednici.

Komentari