ZAGREB JE PRED POVIJESNIM IZBORIMA! Birati možete između ovih kandidata, među njima se našlo i neočekivano ime

Foto: Zagreb.info

Utrka za prvu fotelju Zagreba nalazi se pred samim “finišem”, a iduće ćemo nedjelje, 16. svibnja, nakon mjeseci napete i zanimljive borbe napokon saznati tko će upravljati metropolom. Potpisi su predani i poznati su svi kandidati koji izlaze na izbore, pa tako i konačne liste kandidata za gradonačelnika Zagreba i Skupštinu u Ćirilometodskoj.

Grad je pun plakata, kvartovi su obiđeni, a razna obećanja dana. Prema anketi koju je ovih dana proveo Dnevnik Nove TV, trenutno najuvjerljiviji favorit je Tomislav Tomašević, koji prema posljednjim podacima može računati na potporu 41,5 posto birača.

Za drugo mjesto prava je mrtva utrka. Drugi je Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta s 11,4 posto potpore, a odmah iza njega s potporom do 11,1 posto nalazi se Davor Filipović iz HDZ-a, kaže nedavna anketa.

Osim njih, Zagrepčani će 16. svibnja birati i između Joška Klisovića (SDP),  Vesne Škare Ožbolt (nezavisna lista), Jelene Pavičić Vukičević (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti), Zvonimira Troskota (Most), Anke Mrak Taritaš (Glas, Demokrati), Davora Nađija (Fokus), ali i Željka Tokića (kandidat grupe birača).

Upravo posljednje ime privuklo je i najviše pažnje. “Tokić je nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, uspješni poduzetnik, vlasnik tri tvrtke od kojih je najpoznatiji Furnir drvni centar sa 100 godišnjom tradicijom, zapošljava više od 100 radnika, a proizvodni asortiman osim u RH plasira i izvan granica Hrvatske”, stoji na njegovoj internetskoj stranici.

Zagreb.info je snimio serijal s potencijalnim gradonačelnicima, pa pogledajte kako nam se predstavio SDP-ov Joško Klisović, koji kaže kako je ‘mirni čovjek Zagreba’, a otkrio nam je je li to dovoljno, s obzirom da najčešće više pažnje odlazi onim glasnijim kandidatima:

Vesna Škare Ožbolt, nezavisna kandidatkinja koja podiže puno prašine, a ne libi se ni tužiti protukandidate, rekla nam je gdje ide na plac, ali i kako bi riješila problem parkiranja po gradu, koji zbog ovog problema svojim građanima zadaje velike glavobolje.

Anka Mrak Taritaš, poznato lice, već se jednom natjecala za čelo grada Zagreba, a ovog je puta uvjerena u pobjedu. Kandidatkinja je to koja često spominje pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a smatra da bi sve njegove greške ispravila kao od šale.

Zvonimir Troskot, Mostovac i bivši profesionalni nogometaš, u našem se intervjuu i opuštenoj šetnji svojim kvartom raspričao, pa nam je otkrio gdje su na Jarunu najbolje jabuke, kojeg bi psa odabrao kao kućnog ljubimca i kako bi riješio problem gužvi, naročito kako bi olakšao promet biciklima i električnim romobilima.

Tomislav Tomašević, na kojeg se gleda kao favorita na ovim lokalnim izborima, tvrdi kako je Trešnjevka najbolji zagrebački kvart, ali joj fali još malo zelenila da postane savršena. A što kandidata platforme Možemo! baca na koljena, vjerojatno niste znali, no mi smo saznali – radi se o slasnim ćevapima s lukom.

Miroslav Škoro je svojim neodoljivim smislom za humor u razgovoru za Zagreb.info nasmijao pola TikToka, upoznali smo njegovog psića, kujicu Fridu, ali i neke detalje koje možda još niste čuli od asa Domovinskog pokreta.

Davor Nađi, manje poznati kandidat koji se u Zagreb, točnije na Kajzericu doselio tek u rujnu prošle godine, ne smatra da je tu prekratko jer je i prije mandata zamjenika gradonačelnika u Svetoj Nedelji u hrvatskoj metropoli živio i radio. Ukinuo bi prirez i Zagrepčane oslobodio financijskih utega, eto i kako:


Komentari