‘ZAGREB JE POSRAMLJEN I OPUSTOŠEN’ Službeno predstavljen kandidat za gradonačelnika Zvonimir Troskot

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Točno pet mjeseci prije lokalnih izbora Most je prvi službeno predstavio svog kandidata za gradonačelnika Zagreba, Zvonimira Troskota. Troskota su došli podržati svi Mostovi saborski zastupnici.

“Izabrali smo najboljega, Zvonimira Troskota“, rekao je to na početku konferencije za medije predsjednik Mosta Božo Petrov i dodao „Zvonimir Troskot uživa potporu i podršku cijele stranke. Predsjedništva i Kluba zastupnika i cijele strukture. On je taj koji ima i znanje i sposobnost nakon 20 godina maknuti Milana Bandića i omogućiti građanima Zagreba da konačno imaju bolju kvalitetu i bolji život u ovome gradu.”

Zvonimir Troskot zahvalio je cijelom Mostu na podršci i rekao kako se izbacivanjem jakih
kandidata u Rijeci, Velikoj Gorici i sada u Zagrebu, Most vraća svome izvorištu, a to su lokalni izbori iz kojih je Most kao stranka i nastao. Troskot je objasnio i zašto je dobio podršku Mosta u bitci za Zagreb. „Imam deset godina iskustva rada u poslovnom svijetu.
Pregledavao sam financijske izvještaje najvećih korporacija i tvrtki u Hrvatskoj, u regiji i u svijetu i to su tvrtke koje po brojkama odgovaraju broju zaposlenih u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu“, rekao je Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika istaknuvši kako je upravo financijska pismenost, poznavanje financijskih propisa i revizija po mišljenju Mosta, nužna karakteristika osobe koja želi preuzeti vlast u Zagrebu.

Istaknuo je i na što će se usmjeriti tijekom kampanje za lokalne izbore i nakon preuzimanja vlasti u Zagrebu.

“Financije, revizija i upravljanje dugom. To je nešto čime sam se bavio tijekom cijele svoje poslovne karijere i to planiram primijeniti i sada”, objasnio je Troskot i dodao kako posjeduje i menadžerske vještine. „Osim financijske pismenosti i stručnosti posjedujem i menadžerske vještine. Vodio sam timove i u poslovnom svijetu.

Bio sam i lider referendumske inicijative koja je uspjela skupiti preko 400 tisuća potpisa, što je pola Zagreba. Borio sam se i protiv vladajućih struktura, borio sam se protiv lokalnih šerifa poput ovog kojeg gledamo 20 godina u Zagrebu i svih onih koji su onemogućavali demokratsko izvođenje referenduma u Republici Hrvatskoj. Naglasio je i kako je menadžerske vještine pokazao u ulozi Mostovog povjerenika za Zagreb: „Zajedno sa svojim timom sam u samo nekoliko mjeseci uspio podignuti strukturu i organizaciju koju Most Zagreb do sada nije imao.”

Kao snage Mosta u Zagrebu naveo je jaku strukturu i organizaciju koja je uspjela iznjedriti vlastitog kandidata, suradnju sa strukom i s građanima na terenu. Troskot je sve u Zagrebu jasno pozvao na zajedništvo: “Kao stranka, mi znamo da zajedništvo kao takvo nema alternativu i ovom prilikom pozivam sve stranke, sve udruge i sve građane da nam daju podršku za ovu bitku za Zagreb. Da zajedno krenemo u osvajanje vlasti, nakon 20 godina vladanja g. Milana Bandića.“

‘Grad Zagreb je posramljen i opustošen’

Svoje obraćanje medijima završio je pozivom na vraćanje dostojanstva Zagrebu. „Grad Zagreb je posramljen. On je opustošen. Mislim da je krajnje vrijeme da vratimo boje slave i
dostojanstva koje Zagreb zaslužuje“, zaključio je Zvonimir Troskot.

Nino Raspudić, rekao je kako se Most u gradu Zagrebu obraća cijelom biračkom tijelu koje tek treba prepoznati snagu Zvonimira Troskota i Mosta u Zagrebu. “Činjenica da pet mjeseci prije izbora izlazimo s kandidatom za gradonačelnika i činjenica da već mjesecima in na terenu, gdje je ustrojeno po svakoj gradskoj četvrti, a 17 ih ima, kompletni timovi i da se to sada spušta doslovno do razine mjesnih odbora govori da u ovu bitku za Zagreb ulazimo vrlo ozbiljno, možda najozbiljnije od svih dosadašnjih aktera i da je mislimo dobiti“, naglasio je Raspudić.

Naglasio je i kako se svatko treba zapitati što osoba kojoj će na izborima dati glas može učiniti kad osvoji izbore u Zagrebu. „Ono što Zvonimir Troskot ima u malom prstu su financije i znanje o reviziji zapetljanih financijskih igara kakva definitivno jest na snazi u Gradu Zagrebu“, istaknuo je Raspudić.

Marija Selak Raspudić rekla je kako je Most u potrazi za najboljim kandidatom igrao
otvoreno, pošteno i iskreno. “Nismo radili grandiozne ankete, ispitivanja javnog mijenja i
kalkuliranja s nečijom popularnošću“, rekla je Selak Raspudić i dodala „Zvonimir Troskot je financijski stručnjak i revizor koji Zagrebu nasušno treba. Potrebno je istaknuti da je to čovjek bogatog međunarodnog iskustva, čovjek koji je usavršavao svoje znanje i u
drugim zemljama u Europi i svijetu poput Švicarske, Argentina i Singapura.“ Također
dodala je kako je Troskot osoba koja će Zagrebu omogućiti da prodiše, osobu koja je timski
igrač.

“Smatramo da je vrijeme velikih šerifa završilo. Došlo je vrijeme onih koji su timski igrači, koji će omogućiti nekorumpiranoj struci da progovori i da u zajedničkom
dogovoru izvuče najbolje iz ovoga grada“, zaključila je Selak Raspudić.
Podršku kandidaturi Zvonimira Troskota, dao je i Mostov kandidat za gradonačelnika Rijeke,
Marin Miletić koji je Troskota opisao u tri dimenzije a to su poštenje, vizija i timski rad.

“Poštenje ne može dati netko tko sam nije pošten. Viziju može donijeti netko tko promišlja grad i tko živi grad i diše grad. Timski rad, Zvonimir je po tome poznat. Grad Zagreb nema boljeg kandidata od Zvonimira Troskota“, istaknuo je Miletić.

Jasnu poruku zašto je Zagrebu potreban Zvonimir Troskot poslao je i Nikola Grmoja.

“Zagrebu je potrebna dubinska financijska revizija“, istaknuo je Grmoja i dodao „što se nas tiče, Milan Bandić je bivši, pitanje je tko će Bandića naslijediti. Ne možemo ovako devastiran Zagreb predati nekom tko ne razumije financije tko neće znati izvući Zagreb iz ove rupe u kojoj se nalazi. Zagrebu treba revizija, Zagrebu treba revizor. Zvonimir Troskot je najbolji čovjek za to.”


Komentari