VRUĆE TEME SKUPŠTINE: Što će sve skupštinari zamjeriti gradonačelniku? Na dnevnom redu su Dinamo, plaće u Holdingu i obnova

Gradska skupština, foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Skupština Grada Zagreba objavila je dnevni red iduće sjednice koja je na rasporedu u četvrtak 23. lipnja. Buran život glavnog grada zasigurno će, baš kao i prošlog puta, dovesti oporbu i vladajuće u sukobu, a naročito nakon najave gradonačelnika da se uvođenje novog modela odvoza otpada pomiče s 1. srpnja, na 1. listopada.

Tako će se na idućoj sjednici naći novi red tema koje vjerujemo će žustro braniti i kuditi i oporba i aktualna vlast. Uzevši u obzir da je početak prošle sjednice bio obilježen stankama kako bi se govorilo o aktualnim pitanja, iako im to nije namjena. Za očekivati je da će i ovog puta skupštinari iskoristiti priliku i reći gradonačelniku što misle o njegovim najnovijim odlukama.

Pitanje plaća članova Uprave Holdinga

Na redovnoj press konferenciji utorkom, gradonačelnik je rekao da će podržati SDP-ov prijedlog da se obaveza objavljivanja plaća i primanja javnih dužnosnika proširi i na Holding, te na sva gradska trgovačka društva.

Novi članovi Uprave Holdinga, Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Taj prijedlog u Dnevni red Skupštine stavio je koalicijski partner SDP i to nakon prethodne sjednice kada je HDZ-ov Mario Župan postavio pitanje korištenje privatnog automobila člana Uprave Holdinga Borisa Sesara.

Dinamo stadion u ‘Kranjči’?

Burne su bile emocije javnosti kada je gradonačelnik najavio mogućnost selidbe Dinama s Maksimira na stadion u Kranjčevićevoj ulici. No, s obzirom da će se na Sjednici naći i Izvješće o planovima za izgradnju  stadiona u Maksimiru i drugih nogometnih stadiona u Zagrebu. To i nije tako neizgledan scenarij.

Dinamov stadion, foto: Damjan Tadic / CROPIX

Naime, Dinamov stadion u Maksimiru vapi za obnovom, a gradonačelnik je nakon posljednjeg sastanka s Upravom kluba rekao da je otvoren za sve opcije, ali i da Zagreb neće financirati obnovu.

Inače, predlagatelj ovog Izvješća je Klub zastupnika Bandić Milan 365, pa će svakako biti zanimljivo čuti što će skupštinari imati za reći o ovom pitanju.

Obnova i stanje Zagreba prije potresa

Zanimljivo će biti i Izvješće o stanju u prostoru Grada Zagreba za razdoblje od 2017. do 2020. godine, s obzirom da je na gradonačelnikovoj konferenciji za novinare najavljeno kako će ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje biti Nikša Božić.

Nikša Božić, novi ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Zagreba, foto: Screeenshot N1

Božić je iskusni urbanist koji je prethodno obavljao posao predsjednika Odbora za urbanizam Hrvatske komore arhitekata, a radio je i kao arhitekt u privatnom arhitektonskom studiju APE.

Sjednica Skupštine na rasporedu je u četvrtak, 23. lipnja, a s obzirom da je prethodna trajala do kasnih poslijepodnevnih sati, za očekivati je da će i ova biti prepuna zanimljivih i vrućih gradskih pitanja.

Komentari