VRISKA, BIJES I SUZE U SDP-u: Grbin i Bernardić se oštro zgrabili, tone li ova stranka u sve dublji ponor i nepovrat?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“Nitko ti ne radi o glavi. Nisu se zastupnici skupljali u Kamanju i prikupljali potpise za tvoju smjenu. Ako sve ovo radiš zbog mene, zašto ne isključiš samo mene iz SDP-a?! Nemoj raspuštati sve članove!” napao je Davor Bernardić Peđu Grbina na subotnjoj sjednici Glavnog odbora koja se održavala online.

Bilo je suza, povišenih tonova i grdnih rasprava, neslužbeno doznaje Jutarnji. Niste bili nikakva oporba Bandiću, ljut je bio i Ivan Račan, član Predsjedništva SDP-a i gradski vijećnik.

Rekao je da je upravo to glavni razlog zašto organizaciju treba raspustiti. Na to mu je Zvane Brumnić odbrusio: “Da, a ti si u Skupštinu dolazio prije ručka i odlazio poslije!”

Glavni odbor trebao bi se osvrnuti na uspjehe i podbačaje na lokalnim izborima, imenovati krivce, odlučiti o raspuštanju zagrebačke, slavonskobrodske, međimurske organizacije zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih odnosa, isključenju šestero članova GO-a osumnjičenih da su opstruirali izbore i definirati suradnju s Možemo!.

Došli se oprostiti od stranke

Tijekom održavanja Glavnog odbora SDP-a održan je i prosvjed ispred središnjice stranke na Iblerovom trgu gdje su neki članovi stranke svoje nezadovoljstvo iskazali paljenjem lampaša i postavljanjem plakata.

Glavni odbor danas odlučuje o raspuštanju zagrebačke, slavonskobrodske i međimurske organizacije, a prosvjednici ispred središta stranke pozivaju na ostavku predsjednika SDP-a Peđe Grbina, prenosi N1 televizija. Poručuju kako su “htjeli pomoći na lokalnim izborima” no da ih se u tome opstruiralo.

Na novinarski upit odgovorili su da bi stranku trebao voditi Davor Bernardić. Prosvjed je medijima bio najavljen kao “posljednji ispraćaj SDP-a” kojim će članovi paljenjem svijeća na Iblerovom trgu “ispratiti SDP u povijest”.

“Peđi Grbinu za samo šest mjeseci uspjelo je uništiti SDP, a što HDZ nije mogao desetljećima”, navodi se u pozivu na prosvjed.

Osim o raspuštanju organizacija, Glavni odbor SDP-a raspravljat će o suradnji s Možemo u Zagrebu, analizirati lokalne izbore i unutarstranačke odnose, a tema će biti i isključenje šestero članova GO-a zbog opstrukcija na izborima.


Komentari