VRIJEME JE ZA DRUGI POKUŠAJ? Propali su pregovori SDP-a i GLAS-a, Mrak Taritaš ulazi u utrku za Zagreb?

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Svaki tjedan, kao da se u borbi za prijestolje Zagreba pojavi novi kandidat ili se o tome barem počinje spekulirati. Naime, prema neslužbenim informacija propali su pregovori između zagrebačkog SDP-a i GLAS-a. A to bi moglo značiti da će potonja stranka potražiti svog kandidata za lokalne izbore.

Večernji prenosi da je Anka Mrak Taritaš tražila previše, iako joj je navodno bilo ponuđeno mjesto dogradonačelnice, jedno sigurno ulazno mjesto na listi za Skupštinu, jedno rubno mjesto na listi, ali i još jedno mjesto koje je vjerojatno neprolazno.

Nakon propalih pregovora, mogu se čuti glasine da da se šefica GLAS-a odlučila ponovno sama kandidirati za gradonačelnicu Zagreba. U stranci to ne demantiraju, nego poručuju da je to opcija o kojoj još razmišljaju.

Mrak Taritaš nije željela komentirati detalje razgovora.

“Ni 2017. ni 2021. godine nisam iznosila ni anonimno ni javno u medije jer sam uvijek bila korektan partner, a to smatram i lošom porukom našim građanima. A pogotovo nisam iznosila detalje koji sa stvarnim događajima nemaju nikakve veze”, rekla je Mrak Taritaš.

 


Komentari