‘Vratit će se Milan s tisuću momaka’: Bandić je u Sabor ušao s jednim zastupnikom, a sada će ih imati deset

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Već se neko vrijeme nagađa da će bivša saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a Marija Puh, nakon odlaska iz stranke, prijeći u stranku Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Nagađanja su počela već prošli mjesec kada je Marija Puh na Festival kajkavskih popevki došla kao izaslanica zagrebačkog gradonačelnika. Puh tada nije ni demantirala ni potvrdila navedena nagađanja.

No, kako je neslužbeno potvrđeno za 24sata, Bandić će u četvrtak održati tiskovnu konferenciju u Zagorju na kojoj će objaviti da Puh prelazi u njegovu stranku.

Osim nje će navodno prijeći i Anđelko Topolovec, bivši čelnik Krapinsko-zagorskog HNS-a, a nije isključeno da s njim dolazi i još nekoliko članova koji su napustili Vrdoljakov HNS.

Topolovec je načelnik općine Radoboj i poznat je jer ga je stranka probala progurati za šefa državnih Narodnih novina, ali nije uspjela zbog obrazovanja pa je postao savjetnik. Nedavno je Topolovca optužio i ravnatelj Županijskih cesta da je tražio da ga zaposli na lažiranom natječaju iako nema stručnu spremu. Topolovec je to opovrgnuo, piše 24sata, a Puh im je kazala da će uskoro otkriti razloge svog prelaska.


Bandićeva snaga u vladajućoj koaliciji Andreja Plenkovića dodatno raste, a osim HNS-ovaca, u klubu mu se pridružio i bivši SDP-ovac Zdravko Ronko, koji je napustio stranku zbog razmirica s Davorom Plenkovićem.

Stranci Milana Bandića pridružio se i Ivica Mišić, koji je u Sabor ušao na listi Živog zida i Promijenimo Hrvatsku, a dio stranke su i četiri zastupnika manjina: mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

Iako nije u klubu, čelnik Đurđevca Željko Lacković vjeran je Bandiću kao zamjenik u Saboru. K Bandiću je, nakon što je u Sabor ušao na listi HSU-a u koaliciji s SDP-om, prešao i Kažimir Varda.

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović je iz Reformista Radimira Čačića, a oni su koalirali predizborno s Bandićem i on je dobio legitimitet na izborima.

Tako će Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti postati treća parlamentarna stranka po broju zastupnika u Saboru, odnosno podijelit će to mjesto s Mostom koji ih ima toliko.

>>> (FOTO) Novi prebjezi? Bandić i Puh u zagrljaju nakon što je zastupnica napustila HNS

Komentari

loading...
-->