VRAĆANJE TITOVOG TRGA? Tomašević otkrio svoj stav, a likvidaciju obitelji Zec nazvao jednom od najsramotnijih epizoda u povijesti Zagreba

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas će sudjelovati na komemoraciji na Sljemenu u organizaciji Antifašističke lige RH i Srpskog narodnog vijeća. Time će se odati počast ubijenim članovima obitelji Zec, a Tomašević je ujedno prvi predstavnik Grada Zagreba koji će nazočiti na ovoj obljetnici u posljednjih trideset godina.

Navedeno je prokomentirao na današnjoj konferenciji za medije, kao i izjavu novog predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca da bi Aleksandra Zec trebala dobiti svoju ulicu u Zagrebu.

“Prihvatio sam poziv udruga i organizacija koji organiziraju komemoraciju obitelji Zec na Sljemenu. I prije izbora Gotovca, smatram da je 30 godina prošlo od tog zločina, bilo je krajnje vrijeme da netko iz grada Zagreba oda pijetet žrtvama zločina. Nitko do sada to nije napravio”, izjavio je Tomašević i naglasio da ne želi da nitko bude diskriminiran zbog svoje nacionalnosti.

Poručio je i da će razgovarati s SDP-om kao partnerom o tome i organizacijama kako se može komemorirati ova obljetnica. a likvidaciju obitelji Zec nazvao je “jednom od najsramotnijih epizoda u povijesti ovoga grada”.

Prokomentirao je i povratak imena Trga maršala Tita, što je Gotovac također uvrstio kao jedan od zadataka kada dođe na vlast. Tomašević kaže da je on bio protiv preimenovanja, ali i da su u kampanji govorili da to nije jedna od prioritetnih tema s obzirom na probleme u gradu.

“Međutim, o svemu ćemo s koalicijskim partnerom razgovarati, pa i o toj temi. Razgovarat ćemo i o ulici Aleksandre Zec s SDP-om i drugim organizacijama. To što ja kao prvi gradonačelnik nakon 30 godina dolazim na komemoraciju na Sljeme, mislim da to dovoljno govori o našem stavu o tom pitanju”, zaključio je.


Komentari