Vraća li se Ljeto na Savi? Grad tvrdi da je prerano za reći, ali proračun ipak ima neke naznake

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Prazne klupe, bend koji svira uz Savu na pozornici, bez ikakve publike, a sve za velike, uzalud bačene novce, jedna su od predizbornih kritika prošle vlasti od strane aktualnog gradonačelnika, Tomislava Tomaševića.

Pa ipak, Ljeto na Savi, uočava Večernji list, ostaje u proračunu za 2022. godinu i to sa izdvojenih 132 tisuće kuna u sklopu tekućeg projekta “Privremeni oblici korištenja obale i okolnog područja rijeke Save”.

Petogodišnji ugovor

Večernji se obratio i Gradu Zagrebu za komentar. Oni su im odgovorili, kako je trenutno prerano reći za sigurno, ali kako su sredstva rezervirana kako bi bili spremni, ako ipak naposljetku odluče organizirati neki događaj na Savi.

Posljedica je to Ugovora o zakupu javnog vodnog dobra, koji je Grad Zagreb pod vodstvom Milana Bandića potpisao s Hrvatskim vodama 2019. godine, a duljina trajanja mu je pet godina.

“Projekt ‘Aktivnosti na Savi’ planiran je kao višegodišnji projekt, slijedom čega je i potpisan Ugovor između Grada Zagreba i Hrvatskih voda. Planirana sredstva odnose se na obveze iz postojećeg Ugovora te se dio sredstava planira utrošiti na eventualnu koncepciju sadržaja manifestacije za prvu sljedeću priliku koja će omogućiti njeno održavanje”, piše u tekstu izglasanog gradskog proračuna, prenosi Večernji.

U skladu s aktualnim gradskim politikama, odlučivati će se o eventualnim programima, ali iz Grada javljaju Večernjem, kako je prerano reći za sigurno. Pa ipak, ustvrdili su kako bi za eventualne programe najbolja lokacija bila kod Hendrixova mosta.

“Prostor je to kojeg je najprikladnije planirati da bude fokus budućih događaja radi najbolje prometne povezanosti lokacije, ukoliko se ovakav oblik događanja u predstojećim sezonama pokaže javnim interesom”, komentirao je za Večernji pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje, Darko Šiško.


Komentari