Vila u Grškovićevoj, inače ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, prodana za pet i pol milijuna kuna

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Vila u Grškovićevoj ulici 13 u Zagrebu, inače godinama ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, više neće biti u vlasništvu države. Ima novog kupca koji je za tu nekretninu na Šalatu spreman platiti pet i pol milijuna kuna.

Informaciju je za Novi list potvrdilo i Ministarstvo državne imovine, koje podsjeća da se na natječaju tražilo 5,281 milijun kuna te da su pristigle četiri ponude.

Najviša ponuđena cijena iznosi 5,501 milijun kuna. Najviša se cijena smatra najboljom ponudom te su u tijeku pripreme za donošenje Odluke o prodaji predmetne nekretnine najboljem ponuđaču, poručili su iz Ministarstva države imovine ne otkrivši ime kupca.

Nekretnina je površine 350 četvornih metara, ima i dvorište i vrt površine 650 kvadrata.

Od 2010. godine služila je kao Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji je iz nje morao iseliti 2016. godine, kada je vlada Tihomira Oreškovića ukinula pogodnosti koje je bivšim predsjednicima dodijelila vlada Ive Sanadera.

Vila se prodavala i početkom godine po cijeni od 6,2 milijuna kuna, ali je taj pokušaj bio neuspješan stoga se novi vlasnik pronašao tek nakon sniženja od 920 tisuća kuna, odnosno od 15 posto.


Komentari