Viktor Gotovac ulazi u Skupštinu, a to nije jedina novost iz zagrebačkog SDP-a! Došlo je i do promjene u koaliciji s Možemo

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U zagrebačkom SDP-u Nova godina donosi promjene. Tako od 1. siječnja 2022. u Skupštinu Grada Zagreba ulazi šef tog ogranka Viktor Gotovac kao zamjena Ivanu Račanu koji se povlači s funkcije gradskog zastupnika.

Jutarnji doznaje da su se prije Božića sastali gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je ujedno i čelnik platforme Možemo te Grbin, Račan i Gotovac. Šef SDP-a koalicijske partnere je izvijestio o prethodno spomenutoj promjeni u Skupštini, ali i da se mijenja način komunikacije između Možemo! i SDP-a, odnosno da se Račan i on povlače iz razgovora o gradskim temama te da će za eventualne probleme biti zadužen Gotovac.

Tim će potezom SDP ojačati svoju poziciju u glavnom gradu Hrvatske što nije bio slučaj dok je na čelu zagrebačke organizacije bio Gordan Maras koji nije bio član Skupštine. No Maras je imao još jedan problem, a to su podijele u organizaciji zbog čega nije mogao ni na koji način utjecati na gradske zastupnike. Gotovac se ne bi trebao naći u takvoj situaciji jer ima podršku šefa stranke Peđe Grbina, a između ostalog, izabran je nakon raspuštanja zagrebačkog ogranka.

Profesor radnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu Viktor Gotovac nije štedio Tomaševića otkako je došao na čelo zagrebačkog SDP-a. Način na koji je mjera roditelj odgojitelj revidirana mu se nije svidjela te je poručio da bi bilo praktičnije da se zaustavila primjena te mjere i da se razgovaralo s korisnicima. Oštar je bio i po pitanju odvoza smeća te je Zagreb nazvao kantograd i upozorio da nema dovoljnog broja radnika zbog COVID potvrda.

Hoće li dolazak Gotovca u Skupštinu otvoriti prostor i za prve ozbiljnije trzavice u koaliciji, ostaje nam za vidjeti iduće godine.

Komentari