Viktor Gotovac o mjeri roditelj odgojitelj: ‘Tražit ćemo način kako da svi budu zaštićeni od bilo kakvog ugrožavanja njihove egzistencije’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Uoči sjednice Gradske skupštine zagrebački SDP održao je konferenciju za novinare s novim predsjednikom te organizacije Viktorom Gotovcem. Tom prilikom su najavili koje će točke dnevnog reda podržati, a govorilo se i o revidiranoj mjeri roditelj odgojitelj. Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović  govorio je o restruktruriranju u Zagrebačkom Holdingu.

“Ako se priprema neki plan otpuštanja, mora biti u skladu sa zakonom. Sve skupine za koje je određeno da ne mogu dobiti otkaz neće dobiti dok je SDP koalicijski partner, na tome ćemo sigurno inzistirati”, rekao je Klisović.

Na pitanje o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima povrijedio zakon imenovanjima u Upravi Holdinga, Klisović je kazao kako je i samo Povjerenstvo tražilo ukidanje članka po kojem je donijelo odluku te da to imenovanje više ne postoji.

“Upravni sud može dodatno odlučiti, pa pričekajmo sve skupa”, dodao je.

Potom je o mjeri roditelj odgojitelj govorio šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac.

“Tražit ćemo način kako da svi budu zaštićeni od bilo kakvog ugrožavanja njihove egzistencije, ne kroz tu mjeru, ona ostaje onakva kakvom je SDP podržao, ali u okviru svih drugih mogućnosti koje uključuju socijalne sustave SDP će tražiti ono što je adekvatno za majke, očeve i djecu te što ima reperkusije na demografsku situaciju”, istaknuo je Gotovac.

O Prijedlogu akcijskog plana za integraciju tražitelja međunarodne zaštite i osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za 2022., a kojim bi se trebao provesti niz mjera za jačanje na područjima upravljanja u migrantskim procesima govorio je Klisović te poručio da se time Zagreb priključio inicijativi “Connect”. Riječ je o EU projektu, a sve se financira iz Fonda za azil, migracije i integraciju.

Zastupnica Davorka Moslavac Forjan govorila je o prijedlogu odluke o dodjeli državne pomoći Ustanovi za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (URIHO) i utvrdila da će tu odluku SDP podržati jer je to vrlo važno za Zagreb.  Također je naglasila da će pratiti što se događa s URIHO-om te će po potrebi postavljati pitanja.

Kada je riječ o Odluci o izmjeni odluke o upravljanju sportskim objektima, Dinka Vasić poručila je da će se dogoditi mala kozmetička promjena, odnosno da se natječaji u sportskim objektima više neće objavljivati na oglasnim pločama, već će biti digitalizirani. Pozvala je da se čim prije u funkciju staviti Dom sportova te naglasila da se u SDP-u zalažu za izradu cjelovitog registra svih sportskih građevina u gradu, kako bi se vidjelo tko i kako upravlja kojom građevinom.

Renato Petek istaknuo je da su u suradnji s Možemo! napravili važan korak kojim žele urediti sustav odgoja i obrazovanja u gradu.

“Pozdravljam suradnju s našim partnerom gdje ćemo sada donijeti prvo odluku, a potom će biti osnovana i radna skupina koja će detaljno raditi na akcijskom planu. U komunikaciji s udrugama, roditeljima i djecom radit ćemo na akcijskom planu i poboljšati sustav potpore”, izjavio je Petek.


Komentari