‘VIDI ČUDA’ Stojak se naživcirao zbog poteza Otta Barića: ‘Ovakav igrokaz dostojan je sudjelovanja na Danima hrvatskog glumišta’

Photo: Tomislav Stojak, Davor Puklavec/PIXSELL

“Novi stadion u Maksimiru treba izgraditi, Zagrebu je potreban moderan, europski stadion. Ali, nakon najnovijeg prijedloga iz GNK Dinamo o izgledu stadiona, te najave o cijeni izgradnje od 60-ak milijuna eura, postavlja se osnovno pitanje: tko će i na koji način platiti izgradnju stadiona?”, upitao je u ponedjeljak nezavisni zastupnik Tomislav Stojak.

Naime, u subotu je Dinamo predstavio svoju viziju stadiona budućnosti za koji procjenjuju da bi koštao oko 60 milijuna eura, a sama realizacija trajala bi tri godine. Vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je arhitekt Otto Barić, a iz kluba su najavili kako im je strateški partner u projektu Grad Zagreb.

“GNK Dinamo predlaže da ga sam izgradi i plati, dok istovremeno od Grada Zagreba traži pravo građenja na gradskom zemljištu, ali pri tome ne odgovaraju na vrlo bitno pitanje – koji Dinamo?

Onaj koji je oštećen za više od 100 milijuna kuna što je utvrđeno pravomoćnom sudskom presudom, ili onaj Dinamo koji je rekao da uopće nije oštećen i da to nisu bila klupska sredstva?! Ili možda onaj Dinamo koji ogromnoj većini svojih članova i članica uopće ne dozvoljava sudjelovanje u radu kluba, a još manje bilo kakav način predlaganja odluka i odlučivanja o budućnosti i razvoju kluba”, naglašava Stojak pa kreće “u napad” na kandidate za gradonačelnika Zagreba.

“Žalosno je čitati neozbiljne i neutemeljene izjave gotovo svih gradonačelničkih kandidata u vezi gradnje stadiona, koji se predizborno pokušavaju svidjeti svima, kako potpuno nekritički i bez ikakvog ozbiljnijeg promišljanja nasjedaju na priče koje kao ‘dimnu zavjesu’ radi problema s kojima se sudara u drugim segmentima svoga poslovanja, pušta u javnost uprava Dinama”.

Objavljivanje fotografije budućeg stadiona, smatra nezavisni zastupnik, pravi je igrokaz.

“Vidi čuda, ugledni zagrebački arhitekt koji je osmislio dizajn stadiona, samo dan kasnije postaje kandidat za zamjenika jedne od gradonačelničkih kandidatkinja. Ovakav igrokaz dostojan je sudjelovanja na Danima hrvatskog glumišta! Jao si ga nama u Zagrebu s takvim kandidatima i kandidatkinjama za gradonačelnika, zbilja nam se niti u budućnosti ne piše nimalo dobro!”, poručio je.

Izgradnja stadiona u Zagrebu ozbiljan je projekt, tvrdi Stojak, i tako mu treba pristupiti, bez predizbornih floskula u javnosti i zamagljivanja problema.

“Gradski proračun je devastiran i u budućem četverogodišnjem razdoblju vjerojatno neće biti dovoljno proračunskih sredstava niti za servisiranje preuzetih obveza i isplatu plaća, a kamoli za velike projekte. Zato gradnju stadiona treba promišljati kao investicijski projekt koji će s jasnim i jednakim kriterijima za sve potencijalne investitore biti pokretač razvoja čitavog dijela grada na kojem se nalazi stadion u Maksimiru, uvažavajući već postavljene urbanističke planove uređenja”, zaključuje.


Komentari