(VIDEO) ‘ZAGREB VAM OVO NEĆE ZABORAVITI’! Prosvjednici dočekali saborske zastupnike i poslali im poruku, Plenković izbjegao glavni ulaz

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Dio predstavnika oporbe u zagrebačkoj Gradskoj skupštini proveo je noć na Markovom trgu, pred zgradom Hrvatskog sabora.

Riječ je o strankama i pokretima ”Zagreb je naš”, ”Nova ljevica”, “Možemo!”, “ORaH”, “Radnička fronta” i “Za grad”.

Povod ovog prosvjeda je nezadovoljstvo najavom raspuštanja Hrvatskog sabora, prije nego je donesen zakon o obnovi Grada Zagreba.

“Cijelu noć smo ovdje, nismo oka sklopili i čekamo saborske zastupnike da dođu, ili se raspuste ili da odrade svoj posao do kraja”, kazao je Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš.

Na pitanje hoće li ovo uroditi plodom, Tomašević je kazao: “Urodit će nekim plodom, sad je pitanje da li će uroditi plodom koji je dobar za Grad Zagreb.”

“Tu sam ispred Radničke Fronte, Lijevog bloka, ali i ispred svog kvarta. On vapi za obnovom, ali vidimo da su gospodi iz HDZ-a važnije neke druge stvari”, kazao je David Bilić, zastupnik Radničke Fronte u Gradskoj skupštini grada Zagreba.

Prosvjednici su istaknuli kako se nadaju da će im se na Markovom trgu pridružiti i građani s fotografijama svojih razrušenih domova, kako bi potaknuli Sabor da izglasa dugo najavljivani zakon.

Prosvjeduju uz transparent sa natpisom ”Zagreb vam ovo neće zaboraviti”.

Oko 8 sati, na Markov trg su počeli pristizati građani s fotografijama svojih porušenih domova, a našlo se nešto i poltički istaknutih osoba. Prosvjednicima su se pridružile Katarina Peović i Rada Borić, a među njima se našao i saborski zastupnik Bojan Glavašević.

Rada Borić ohrabrivala je građane koji su počeli pristizati na trg da stanu iza velikog transparenta te time iskažu nezadovoljstvo zbog toga što zakon o obnovi grada Zagreba i dalje nije donesen.

Oko 8:30 sati, prosvjednici su na Markovom trgu počeli izvikivati poruke te su glasno negodovali i prosvjedovali, tražeći od vladajućih da čim prije riješe ovu nezavidnu situaciju u kojoj se nalaze.

Tomašević: ‘Plenkovićeva glad za vlasti je bitnija od potreba ljudi da imaju krov nad glavom’


Komentari