(VIDEO) KAOS U SABORU! Grmoja kaže da je Plenković krenuo prema njemu vrlo agresivno, Jandroković morao prekinuti sjednicu

FOTO: Facebook/ Andrej Plenković

Neviđena situacija dogodila se na današnjoj sjedinici Sabora. Zastupnici izjavljuju da je premijer Plenković fizički krenuo na zastupnika Nikolu Grmoju.

Nikola Grmoja je za Index ispričao što se dogodilo u sabornici.

“Ja sam postavio pitanje premijeru o tome da Srbija otvara poglavlja i da je Hrvatska ne blokira.  Ja sam rekao da ministrica ne saziva povjerenstvo koje se mora sastajati da se vidi što Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja. Rekao sam mu da ministrica radi u korist Srbije ako ne saziva povjerenstvo. Premijer je vrlo agresivno reagirao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsjednika sabora. Rekao sam da ako on ne reagira da to znači da i on radi za Srbiju. Atmosfera se u saboru potpuno usijala. Jandroković je u tom trenutku prekinuo sjednicu.

HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su nešto Ines Strenji što se javlja, što je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog.  On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam ostao stajati jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju. Mislim da ga je kolega Bulj zaustavljao. Zaustavili su ga i drugi zastupnici, Bulj zna koji su. Premijer je fizički krenuo prema meni. Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese”, rekao je Grmoja.

Sve  je u razgovoru za Index potvrdio i nezavisni zastupnik Bojan Glavašević.

“To je bila rasprava godišnjim izvješćima sa sastanaka Europskog vijeća. To je točka na kojom inače ima deset zastupnika.  Plenković je eskalirao cijelu stvar. Grmoja je predbacio da nisu blokirali  Srbiju. rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao”, ispričao je Glavašević prenosi Index.


Komentari