(VIDEO) Davor Bernardić i bivši SDP-ovci otvorili zagrebački ogranak udruge Socijaldemokrata: ‘Motiviraju nas isprike vladajućih u Zagrebu’

Foto: Facebook Klub Socijademokrati

Uz poruke o ulozi Zagreba kao lokomotive razvoja Hrvatske i važnosti zajedničkih napora na izgradnji društva temeljenog na socijaldemokratskim vrijednostima jučer je predstavljena podružnica udruge Socijaldemokrati Grad Zagreb.

Kažu da “o ovo nije drugi SDP” već da žele na novi način pozicionirati političku organizaciju. Saborska zastupnica Vesna Nađ, članica izvršnog odbora udruge Socijaldemokrata, kao motivaciju za osnivanje udruge navela je 3000 kolegica i kolega koji su izbačeni iz SDP-a i koji “u niskom startu čekaju da ih politički okupimo”.

“Motiviraju nas isprike vladajućih u Zagrebu za nečinjenje i pozivanje na nasljeđe pokojnog gradonačelnika Bandića; neznanje da se u Gradu Zagrebu organizira učinkovita javna uprava, te nedostatak hrabrosti da se uhvate u koštac s nagomilanim problemima”, rekla je.

‘Socijaldemokracija se probudila u Zagrebu’

Na ulogu Zagreba kao lokomotive razvoja bez koje nema napretka Hrvatske upozorio je i saborski zastupnik Davor Bernardić, potpredsjednik i koordinator udruge za Grad Zagreb. “Naš zadatak je staviti grad na razinu njegovih punih razvojnih potencijala”, rekao je Bernardić.

“Dok je zadnji atom snage u nama borit ćemo se protiv nejednakosti, nepravde i za solidarnost s onima kojima je to potrebno”, obećao je članstvu udruge Davor Bernadrić.

Tajnik udruge Nikša Vukas, saborski zastupnik Kluba Socijaldemokrati, ocijenio je kako je velik odaziv okupljenih znak da se “socijaldemokracija ponovo probudila u Zagrebu”.

“Znamo što je bilo iza nas, na to se nećemo vraćati, mi smo okrenuli stranicu, idemo naprijed: lagano i tiho premrežavamo Hrvatsku. Mi smo udruga koja će se pretvoriti u stranku”, rekao je.

Predsjednica Kluba zastupnika Socijaldemokrati u Hrvatskom saboru i potpredsjednica udruge Ivana Posavec Krivec zahvalila je na podršci svima koji su “pomogli da socijaldemokracija ne izgubi lice u hrvatskom parlamentu”, istaknuvši kako je cilj i zadaća udruge zajednički izgraditi bolje društvo, temeljeno na socijaldemokratskim vrijednostima.


Komentari