(VIDEO) Bandićevi ljudi tuže nezavisnog gradskog zastupnika: ‘Bolje da me tuže nego da me voze u gepeku’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek, na svom je Facebooku komentirao tužbe koje je dobio zato što je javno govorio o poslovima zbrinjavanja otpada, o zaštitarskim poslovima te o uzgoju svinja na Jakuševcu.

Kako tvrdi, tužili su ga Petar Pripuz, sestra ministra zdravstva Vilija Beroša, Tajana Tomašević te vijećnica Bandićeve stranke BM365 Renata Bedeković radi narušavanja njihova ugleda, časti i dostojanstva.

Od tvrtke Bilić-Erić dobio je opomenu pred tužbu. Spomenutu tvrtku prozvao je zbog činjenice da radi poslove s Gradom Zagrebom, a direktor tvrtke, Matija Jozić, suprug je pročelnice zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo Mirke Jozić.

U videu koji je objavio tvrdi kako je sloboda izražavanja osnova demokratskog društva, zagarantirana Ustavom, kao i konvencijama Europske unije i da ga se ovim tužbama pokušava ušutkati.

Na kraju videa u objavi tužiteljima poručuje kako ga neće spriječiti da nastavi. “Ili možda mislite da bi trebao biti sretan što sam dobio samo sudske tužbe, a ne vožnju u gepeku”, zaključuje Petek.

Podsjetimo, Petek je i kandidat za Sabor na predstojećim parlamentarnim izborima kao 14. na koalicijskoj listi Demokrata i Laburista u prvoj izbornoj jedinici.


Komentari