Vesna Nađ: ‘Zagreb je pred točkom pucanja, a Bandićev kraj je blizu’

Screenshot / N1

Gošća Newsrooma bila je Vesna Nađ, zastupnica SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Komentirala je posljednje događaje u Zagrebu, problem GUP-a, prosvjed protiv gradonačelnika Milana Bandića i najavila što SDP planira po pitanju njegove smjene.

HDZ će ipak podržati Bandićev GUP, ali uz jedan uvjet

Na pitanje o činjenici da su i HDZ-ovci sve glasniji protiv Milana Bandića kaže: “Oni su shvatili da im je ovo zadnji vlak da se maknu od Milana Bandića, a u biti ne smiju jer je to sistem spojenih posuda. U Gradskoj skupštini većinu drži HDZ, a u Saboru većinu drži Klub Milana Bandića.”

Misli da će se bivši SDP-ovci u njegovom saborskom klubu okrenuti od njega čim vide da je načet. “Njegov kraj je blizu, samo ga malo treba poduprijeti u tome”, zaključila je.

Nastavlja da je on svjestan toga i nervozan je. “Ima puno njih koji ga vuku i kojima paše da ostane gradonačelnik. Ako se Milan Bandić bude čvrsto držao svoje pozicije jedino imamo mogućnost da ga referendumom maknemo, ali za to treba 139.000 potpisa i treba glasati 231.000 građana i to je jedan veliki posao” kaže Nađ. Sutra bi trebali na gradskom odboru dogovoriti hoće li ići u to.

Nastavila je da je on već 19 godina gradonačelnik i misli da bi se zakonski trebala funkcija gradonačelnika ograničiti na dva, najviše tri mandata jer se očito neki gradonačelnici umrežuju i te mreže šire.

Grad komentirao referendum o GUP-u: ‘To bi bio presedan!’

Kada je riječ o ponašanju Milana Bandića prema političkim protivnicima i novinarima Nađ kaže da je količina bezobrazluka proporcijalno sve veća i veća i sada je došla do grla.

Na pitanje koliko je zagrebački SDP vezan za Bandića kaže kako misli da se to napuhava. Uvjerena je da Bandić nema svojih spavača unutar SDP-a. Podsjetila je da je on bio član SDP-a i da je s pojedincima bio i u prijateljskim vezama, ali to, uvjerava, danas nema veze ni s čim.

“Svaka inicijativa za rušenje Milana Bandića od SDP-a će biti podržana, a mi ćemo se boriti kroz institucije. Mi nismo udruga koja će doći na Trg bana Jelačića s bubnjarima i bubnjati, mi smo sistemska stranka, ali ćemo podržati svaku inicijativu za smjenu Milana Bandića”, komentirala je subotnji prosvjed.

“Mislim da je Zagreb blizu točke pucanja i takvi dopisi se ne bi slali da stvarno nije velika frka”, komentirala je dopis pročelnice za financije u Zagrebu koja je upozorila na proračunski manjak.

“Kada Milan Bandić ode i ti se ormari otvore koliko će tih kosti izlaziti van, postojat će i dalje ugovori koji će biti na snazi i sisati novac iz poračuna. Vrijeme je da državna revizija objavi izvješće da vidimo gdje smo”, zaključila je.


Komentari