Večeras u 19 sati sprema se novi ‘balkonski’ prosvjed protiv Bandića, no policija ima jedno upozorenje

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević najavio je da će večeras u 19 sati “lupati loncima” protiv gradonačelnika Milana Bandića te mu poručiti “Dosta je”.

“Večeras u 19 sati lupamo loncima protiv Bandića ne samo da shvati da je gotov, već da to prihvati i HDZ te da ih se prisili da konačno razvrgnu interesnu koaliciju s njim i prestanu ga štititi”, istaknuo je u priopćenju Tomašević.

Zagrepčane su na prosvjed pozvale udruge Pravo na grad, Zelena akcija te Zagreb te zove.

“Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću – dosta je“, navele su udruge u pozivu na prosvjed.

Istaknule su kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga gradska uprava na čelu s Bandićem “koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom”.

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima bukom izraze nezadovoljstvo i zatraže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja, te da obnova zgrada mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštovati njihove zahtjeve.

“U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika”, ističu udruge.

Napominju da je organizatorica prošlog prosvjeda dobila upozorenje policije da će idući put biti sankcionirana zbog narušavanja javnog reda i mira te poručuju da ne žele “pristati na situaciju u kojoj su mirni prosvjedi podložni prekršajnim kaznama, dok istodobno živimo u gradu u kojem gradonačelnik slobodno i sustavno ugrožava naše zdravlje i živote”.


Komentari