Vapaj s kojim ide spavati i s kojim se budi: Ministar Horvat komentirao Bozanićeve kritike obnove

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon prozivke kardinala Bozanića na božićnoj misi u Čučerju, oglasio se ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat (koji je i osobno prisustvovao toj misi).

Kako piše Večernji list, Horvat je izjavu za medije dao nakon mise.

Tada je rekao kako kao resorni ministar, uz vapaj “požurite se”, svaku večer liježe i budi svako jutro.

“Pred projektantima je vrlo zahtjevan posao. Tako dugo dok oni projektnom dokumentacijom i troškovnicima ne vele što i kako, dakle dok struka ne veli svoju zadnju riječ, ona prava, kako je neki vole, masovna obnova neće započeti”, poručio je Horvat medijima, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, kardinal Bozanić, misu je održao u Čučerju, čije je raspelo teško stradalo u potresu (a na Božić je predstavljeno obnovljeno raspelo). Na misi se dotaknuo različitih problema u hrvatskom društvo, gdje se, od kojih se ističe, kritika sporosti obnove skoro dvije godine nakon potresa.

“Želim podijeliti s vama rane na duši koje nosimo zbog potresa. Želim da ono što je potres uzrokovao, a zagrebački se dogodio već prije dvije godine, da se što prije obnovi. Apeliram na sve, osobito na odgovorne, da požure. Nemojmo usporavati zbog bespotrebne administracije koja predstavlja kočnice. Požurimo!”, rekao je Bozanić.


Komentari