VANĐELIĆ ZA GRADONAČELNIKA? Je li šef Fonda pred novinarima otkrio previše, tek ćemo saznati

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković održao je četvrti sastanak međuresorne radne skupine, s ministrima i županima o podjeli sredstava iz Europske unije namijenjenima za potresom pogođena područja. ”Bio je to jedan vrlo konstruktivan i uspješan sastanak s vrlo jasnim hodogramom za daljnje aktivnosti”, rekao je premijer Plenković.

“Bio je to jedan vrlo konstruktivan i uspješan sastanak s precizno definiranim hodogramom aktivnosti”, rekao je Plenković.

Istaknuo je da se radi o sastanku o šteti uzrokovanoj potresom u ožujku 2020. godine, u kojemu su oštećene zgrade u Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Što se tiče Sisačko-moslavačke županije i okolnog područja, pogođenog snažnim potresom krajem prosinca prošle godine, Plenković je rekao da će se za to ići u novi zahtjev za nova sredstva.

“Imat ćemo toliko zahtjeva da ćemo imati overbooking sredstava. Nešto više od 600 milijuna eura sigurno neće biti dovoljno za obnovu”, rekao je Plenković.

Nema dojam da se s obnovom kasni. “Mi smo uvijek govorili da će ta obnova trajati dugo. 10 sekundi potresa znači 10 godina obnove”, rekao je Plenković, dodavši da je takvo iskustvo i drugih zemalja koje su pogodili snažni potresi, ali da je Vlada stvorila zakonodavni okvir putem kojega obnova može početi.

Damir Vanđelić odgovorio je na pitanje je li on kandidat za novog zagrebačkog gradonačelnika. Kaže kako to nije tema ovog razgovora, no da mu je to mjesto ponuđeno.


Komentari