BURNO U SKUPŠTINI Mostovac dobacivao o senfu i Pinokiju, Tomašević mu gospodski odbrusio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pratite uživo 5. sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba. Na dnevnom redu u Staroj gradskoj vijećnici bit će izvještaj o gradskom proračunu za prvu polovicu godine, prijedlog o zaduživanju Grada Zagreba, kao i brojne druge teme.

HDZ-ovom Mislavu Hermanu sporno je što je predsjednik Skupštine točku o Holdingu stavio na sam kraj dnevnog reda.

“Jedino pitanje medija koje je bilo kada sam dolazio je zašto su točke o Holdingu stavljenje zadnje?” obrazložio je svoj zahtjev i nadodao “Mi imamo dojam da nešto skrivate i da se raspravlja o tome kad ne bude kamera, to je neprihvatljvo i licemjereno i to ne smatramo prihvatljivim. Izlaganje je završio upozorenjem “Istinu ćemo istjerati do kraja, imate nezakonita imenovanja i mi nećemo s ovim stati.”

Trpimir Goluža iz Mosta također je protiv stavljanja točaka o Holdingu na zadnja mjesta. “Ovakav redoslijed točaka je ne samo atak na zdrav razum svakog gradskog zastupnika već i iskaz nepoštivanja građana i daje za pravo građanima koji vas smatraju marionetom da budu u pravu.”

Nenad Predovan iz Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti složio se da točke o Holdingu budu prve na redu. Uz to osvrnuo se i na odluku o imenovanju o ravnatelju Centra mladih Ribnjak, napominjući kako su neke stvari oko toga nejasne oko same procedure i da zastupnici nemaju sve informacije kako bi mogli donijeti odluku. Predlaže da ta točka bude tek na sljedećoj sjednici. Predsjednik Klisović napomenuo mu je kako uvrštavanje te točke još nije izglasano.

Igor Peternel iz Domovinskog poktreta također se složio da točka o Holdingu mora ići na početak. Osvrnuo se na Hermana i rekao: “Kad ste rekli kolegama iz Možemo da ovo nije uredu, da al’oni su ovo naučili od vas. To vi u Saboru stalno radite.”

Gradonačelnik Tomislav Tomašević osvrnuo se na prozivke: “Vi ste naše točke micali s dnevnog reda, čak ste se i na takve stvari odlučivali i sada nama govorite da radimo gore stvari od vas. Sve ove točke prije Holdinga su tehničke i nekontroverzne točke i vjerojatno ćemo vrlo brzo doći do tih točaka. Ne vidim što nam tu pokušavate pripisati.”

Mario Župan iz kluba HDZ-a i HSLS-a zatražio je polusatnu stanku koja je uvažena.

Prijedlog o izmjeni redoslijeda za razmatranje točaka od 35 do 38 koje se tiču Holdinga, a s ciljem da postanu točke od 1 do 4 nije bio uspješan. Od 43 zastupnika koliko ih je pristupilo glasovanju, njih 16 je bilo za dok je 27 bilo protiv i prijedlog većinom glasova nije prihvaćen.

Također, dnevni red usvojen je glasovima 28 zastupnika.

Tomislav Goluža je zatražio stanku od 30 minuta zbog konzultiranja, stanka je uvažena.

U tijeku je postavljanje pitanja i prijedloga.

Marijan Tomurad iz “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” uputio je pitanje vezano za to da 31. listopada ističe rok za privremeno skladištenje i odlaganje otpada u Sesvetskom Kraljevcu unutar tvrtke Unija Nova, a za koji se Grad obvezao da će ga ukoniti nakon roka. “MO Sesvetski Kraljevec i gradska četvrt Sesvete su više puta pisanim putem tražili garanciju da se glomazni otpad neće dovoziti i odlagati dulje od 75 dana, a upozoravano je i da se otpad skladišti na neadekvatan način, odgovori nisu dani, došlo je do oglušavanja, stotine, a možda i tisuće tona otpada se ne može u tom roku ukloniti. Sesvetski Kraljevec će se time pretvoriti u odlagalište. Kada i u kojem roku će se ukloniti taj otpad i gdje ga planirate deponirati s obzirom da je tvrtka Royal media pod zabranom državnog inspektorata te koliko će to koštati?” upitao je Tomurad

Gradonačelnik Tomašević odgovorio je da se skladište prazni od glomaznog otpada i trebalo bi u roku biti ispražnjeno. Što se tiče drugih riješenja, traži se način i dok se ne dobiju dozvole za drobilice za Jakuševac, o tome će se na vrijeme obavijestiti javnost.

Zatupnik Tomurad tražio je pojašnjenje o roku i pozvao na tiskovnu konferenciju u subotu na kojoj građani Sesveta i Sesvetskog Kraljevca traže objašnjenja.

Gradonačelnik je odgovorio da će do roka od 75 dana skladište biti ispražnjeno.

U pitanjima o imenovanju uprave Holdinga, Goluža se ponovo dotakao problema oko skladištenja otpada u Sesvetskom Kraljevcu “Podsjetit ću vas da ste sredinom kolovoza rekli za ovaj odvoz smeća iz Sesvetskog Kraljevca, ja vas pozivam da se pridržavate roka za koji ste rekli da će bit jer prijeti velika opasnost da gospodin senf postane gospodin Pinokio.”

“To govori više o vama nego o onome kome upućujete. Ja sam svašta mislio o bivšem gradonačelniku, ali baš nikada si nisam dozvolio da ga vrijeđam.” odgovorio je Tomašević

 

Komentari