UZ PODRŠKU PREMIJERA! Filipović uoči izborne šutnje otkrio što je potrebno da Zagreb postane mjesto zadovoljnih ljudi

Foto: Instagram

Kandidat HDZ-a zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović na konferenciji za novinare u Središnjici vodeće stranke dao je posljednju izjavu uoči izborne šutnje.

“Zagreb vidim kao grad zadovoljnih ljudi i obitelji. Da bi naš grad bio takav važno je odgovorno upravljati gradskim financijama, što do sada nije bio slučaj”, rekao je Filipović.

Uvest ću imovinske kartice svim pročelnicima

Da bi se odgovorno upravljalo gradskim financijama, treba na najveću moguću razinu podići transparentnost što će, najavio je, postići uvođenjem imovinskih kartica svim pročelnicima i direktorima gradskih poduzeća, uvođenjem međunarodnog standarda borbe protiv korupcije ISO 37001 te uključivanjem oporbe u nadzor javnih natječaja velike vrijednosti.

Obećao je da će, uz odgovorno upravljanje financijama i transparentnost na najvećoj mogućoj razini, i dalje isplaćivati dodatak umirovljenicima od 200, 300 i 400 kuna te uskrsnicu i božićnicu.

Posebnu brigu vodit ću o sportašima

Također će zadržati mjeru roditelj-odgojitelj, a svi u Gradskoj upravi i gradskim poduzećima imat će sigurno zaposlenje. Filipović je naglasio i da će, kao bivši košarkaš, posebnu brigu voditi o sportašima i promicati temeljne vrednote hrvatskog naroda.

Pozvavši Zagrepčane da u nedjelju izađu na izbore, nositelji liste HDZ-HSLS-HSU-a za zagrebačku Gradsku skupštinu Mislav Herman ustvrdio je da je situacija na terenu odlične te očekuje pobjedu na svim glasačkim razinama.

HDZ je faktor stabilnosti u Zagrebu

“Zagrebački HDZ je u zadnje četiri godine bio faktor stabilnosti, a uvijek mu je na prvom mjestu bio interes Zagrepčana”, kazao je Herman dodavši kako su pandemija koronavirusa i potres pokazali koliko je bitna solidarnost i suradnja između lokalne i nacionalne politike.

Herman je rekao da je Zagreb umoran od demagogije, ispraznih obećanja i netransparentnosti, stoga je sada bitno da budemo zajedno i jedinstveni.

Potporu Filipoviću i Hermanu dao je premijeri i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ustvrdivši da su vodili aktivnu, kvalitetnu i pozitivnu kampanju koja je gledala na rješenja za Zagreb i bolji život svih Zagrepčana u svim gradskim četvrtima.

Filipović je pokazao odvažnost

Istaknuvši da je Zagreb najrazvijenija sredina u zemlji i generator hrvatskog gospodarstva, poručio je kako je vrlo važno tko će i kako upravljati Zagrebom, a Filipović je u kampanji pokazao odvažnost, ambiciju i viziju načina funkcioniranja grada.  Plenković je izjavio kako u nedjelju očekuje da će ukupni rezultat HDZ-a na lokalnim izborima biti bolji nego što je to bilo 2017. godine.


Komentari