U Zagrebu eskalirao sukob između ličkih HDZ-ovaca predvođenih Darkom Milinovićem i vodstva stranke

FOTO: Filip Kos/PIXSELL

Nakon što je Darko Milinović s pobunjenicima iz ličkog HDZ-a okupirao sjedište stranke u Zagrebu, tijekom noći se oglasio anonimni izvor iz vrha stranke.

Kandidat za predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović manipulira i svoj poraz nastoji predstaviti kao tobožnju pobjedu jer su izbori za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a i “prije njegove autobus-demokracije” bili raspisani za 9. rujna, rekao je u srijedu navečer za Hinu izvor iz vrha HDZ-a.

Milinović manipulira, svoj poraz nastoji predstaviti kao tobožnju pobjedu. U tom cilju laže da mu je bilo kakav zahtjev ‘ispunjen’. Izbori za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a, naime, bili su i prije njegove autobus-demokracije raspisani za 9. rujna, rečeno je za Hinu.

Izvor iz vrha HDZ-a istaknuo je i da se “predstava koju je pokušao izvesti u središnjici HDZ-a pokazala za njega (Milinovića) neuspješnom”.

Naglašavajući da je trijumfirao jer je ‘dobio jamstvo’ da će se izbori za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a održati onda kada su se i trebali održati potvrdio je da je izvodio show isključivo radi sebe, a ne radi, kako je tvrdio, unutarstranačkih izbora za GO Gospića i ‘zaštite svojih članova, rekao je izvor.

Milinović je u srijedu navečer, ispred središnjice HDZ-a, izjavio kako su dobili jamstvo da će se stranački izbori za predsjednika ličko-senjske organizacije HDZ-a održati 9. rujna, a nakon toga je, zajedno s dvjestotinjak članova stranke iz županije, otišao iz zgrade stranačke središnjice. Dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije jučer je sa četiri autobusa došlo u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo vezano za proces održavanja stranačkih izbora.

200 ličkih nezadovoljnika

Član HDZ-ovog stranačkog izbornog povjerenstva Karlo Ressler izjavio je u srijedu navečer kako sastanak s nezadovoljnim članovima Ličko-senjskog HDZ-a nije održan jer se nisu stekli uvjeti, za to je prozvao Darka Milinovića, a  dolazak autobusima pred središnjicu HDZ-a ocijenio je pokušajem pritiska na stranačko središnje izborno povjerenstvo koje će, naglasio je, nastaviti s organizacijom i provedbom stranačkih izbora u županiji.

Kao član središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a, neovisnog tijela zaduženog za organizaciju i provedbu unutarstrančkih izbor, nažalost moram konstatirati da nismo uspjeli održati sastanak budući da za to nisu bili stvoreni uvjeti, rekao je Ressler novinarima ispred središnjice HDZ-a.

U nju je oko 18 sati stiglo 200-tinjak članova stranke iz Ličko-senjske županije, predvođenih predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a u ostavci Darkom Milinovićem, tražeći da im se kaže kada će biti održani do sada tri put odgađani izbori za čelnog čovjeka gospićkog HDZ-a. Trebali su razgovarati s povjerenikom HDZ-a Ličko-senjske županije Darkom Nekićem te članovima stranačkog izbornog povjerenstva Karlom Resslerom i Damirom Sesvečanom.

Ressler je za neuspješno održavanje sastanka prozvao upravo Milinovića.

Nažalost, iako smo došli ovdje u dobroj vjeri razgovarati o mogućim dilemama dijela članstva, očito je da nije postojala volja gospodina Milinovića da argumentirano i konstruktivno o tome razgovaramo, naglasio je.

Atmosfera koja je stvorena od organizatora, ali isto tako i sama činjenica da se s autobusima dolazi pred središnjicu HDZ-a, predstavlja očit pokušaj pritiska na središnje izborno povjerenstva kao neovisno tijelo HDZ-a i zbog toga još jednom žalim da je to tako bilo, dodao je Ressler.

Središnje izborno povjerenstvo stranke, rekao je, nastavit će postupati u skladu sa statutom HDZ-a i ostalim propisima kako bi organiziralo unutarstranačke izbore. Uvjeren sam da ćemo uspjeti u organizaciji i provedbi regularnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, zaključio je član HDZ-ovog izbornog povjerenstva.

Nije odgovorio na novinarski upit hoće li biti stranački sankcija za Milinovića.

Nakon izjave Ressler i Sesvečan su otišli iz središnjice stranke, a 200-tinjak HDZ-ovaca iz Like su još ostali u zgradi, no otišli su nakon što su dobili jamstvo da će se izbori održati 9. rujna.


Komentari