U stotinjak školskih odbora imenovana 73 člana iz redova Možemo!, evo koliko iznosi naknada za svaku sjednicu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U posljednjem Glasniku Grada Zagreba objavljena su službena imenovanja članova školskih odbora za stotinjak osnovnih i srednjih škola u glavnom gradu Hrvatske. Gradonačelnik Tomislav Tomašević tim modelom jamči transparentnost. Putem javnog natječaja birala su se dva člana odbora, a jedan je iz samouprave. S obzirom na to da u Zagrebu ima oko 200 škola, sveukupno će oko 400  članova biti izabrano javnim pozivom, a preostalih 200 iz mjesne samouprave, doznaje Jutarnji.

Iz mjesne samouprave zasad su objavljena imenovanja za polovicu škola, a više od dvije trećine dolazi iz redova Možemo! što nije posebno iznenađujuće jer je ta politička platforma na lokalnim izborima osvojila velik broj mjesta u odborima i četvrtima. Shodno tomu, za sada je 73 člana iz Možemo!, petero iz SDP-a, četvero iz redova Stranke solidarnosti Bandić Milan 365, dva su člana iz Domovinskog pokreta i ostali su nezavisni.

Tako će članica odbora Škole za klasični balet biti saborska zastupnica i vijećnica u Gradskoj četvrti Gornji grad-Medveščak Urša Raukar Gamulin, a Vili Matula koji je također saborski zastupnik i vijećnik Gradske četvrti Donji grad sjedit će u školskom odboru Prve ekonomske škole. Gradski zastupnik Robert Faber član je  školskog odbora I. tehničke škole Nikole Tesle.

Naknada je 250 kuna, ali…

Za svaku sjednicu naknada je 250 kuna, no ona se ne odnosi na saborske zastupnike koji po zakonu ne smiju primati nikakvu naknadu osim plaće iz Sabora. Navedeno vrijedi i za gradske zastupnike i vijećnike.

Tako je za Jutarnji, Urša Raukar Gamulin potvrdila da ona neće primati nikakvu naknadu zbog toga što je članica školskog odbora.

Pored školskih odbora, i u redovima upravnog vijeća bolnice i domovima zdravlja izabrani su članovi Možemo!. Jedna od njih je Ivana Kekin koja je imenovana kao članica Upravnog vijeća Klinike za psihijatriju Vrapče i Upravno vijeće Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Zagreba. No, ni Kekin neće primati naknadu za navedeno. Isto tako, kao član Upravnog vijeća Klinike za psihijatriju Sveti Ivan imenovan je Gordan Bosanac, a gradska zastupnica  Daniela Širinić postala je članica Upravnog vijeća Doma zdravlja Zagreb te Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Komentari