’U naredna dva tjedna sve će biti poznato’: Tomaševićeva zamjenica progovorila o dugovima, upitana i o poskupljenjima

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Da zagrebački dug iznosi 8,2 milijarde kuna objavio je u četvrtak gradonačelnik Tomislav Tomašević, a Danijela Dolenec, njegova zamjenica za RTL govori kako se činjenica da je konsolidiran dug pokazuje ukupnu situaciju koja se odnosi na gradski proračun nego i na Holding i ZET koji čine važan dio ukupne slike.

Ona smatra i kako nije nepremostivo ako gradovi imaju zaduženja, nego je problem ako se dugom ne upravlja, a nova vlast, dodaje, od prvog dana upravlja dugom.

Rekla je i da je poznato da Holding posluje negativno i da će to i iduće godini nastaviti, no to je sada, kaže, planirano.

Upitana o mogućim poskupljenjima kaže da će u naredna dva tjedna sve biti poznato. Važno je, govori, pronaći cjelovito rješenje, a proračun u ovom stanju, dodaje, mora biti štedljiv te planirati veće vraćanje duga.

Dotaknula se i velikih resursa grada, istaknuvši i imovinu, a upitana što ako dođe do ovrha, navodi kako s dobavljačima komuniciraju.

“Na Skupštini smo izglasali zajam banaka koji je planiran u proračunu, on će biti važan za otplatu jednog dijela duga s obzirom da je to za investicije koje smo radili ove godine. Država će nam dati oko 150 milijuna za poslijepotresnu obnovu što je važno za dobavljače Grada i Holdinga jer smo imali značajne investicije oko Holdinga”, zaključila je.


Komentari