‘U jeku velike afere i niza problema u državi premijer Plenković pokušava poniziti novinarku kako bi njezin upit dobio na što manjoj važnosti’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnica Mosta Ines Strenja Linić oštro je osudila sramotan komentar Andreja Plenkovića upućen novinarki RTL-a Damiri Gregoret.

U jeku velike afere i niza problema u državi na koje ova Vlada očito nema odgovor, premijer Plenković, umjesto da transparentno odgovara na novinarska pitanja, pokušava poniziti novinarku kako bi njezin upit dobio na što manjoj važnosti. Komentaru „slatki ste“ ne samo da nije mjesto u javnoj komunikaciji i da apsolutno nije primjeren poziciji Andreja Plenkovića, već je snažan pokazatelj njegove nervoze i, nažalost, nemoći da se ponaša u skladu s odgovornom funkcijom premijera. Očekujem oštru reakciju pravobraniteljice za ravnopravnost spolova te upozorenje Andreju Plenkoviću da svoj diplomatski diskurs, koji toliko često koristi, obogati i minimalnom razinom poštovanja prema sugovornicama, izjavila je Mostova zastupnica Ines Strenja Linić.

Nažalost, nisu novinari jedini na meti, smatra Strenja Linić.

U instituciji kao što je Hrvatski sabor, premijer Plenković fokusiran je jedino na to kako će poniziti saborske zastupnike, ne libeći se koristiti i argumente iz privatnog života, za što se evidentno dobro priprema. Šteta što toliko vremena ne posvećuje vođenju ove države jer očito je da su uvrede na osobnoj razini jedini potez koji je premijer u stanju povući. Svakodnevno vrijeđa zastupnike, počeo je i novinare, tko je idući na redu? zaključila je Ines Strenja Linić.

Premijerova isprika

Premijer Andrej Plenković ispričao se u srijedu novinarki RTL-a zbog neprimjernog odgovora na njezino pitanje nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.


Iskoristio bih ovu prigodu vezano za jučerašnju izjavu nakon sastanaka Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a, gdje se osobno ispričavam novinarki RTL-a Damiri Gregoret zbog moje neprimjerene formulacije odgovora na jedno pitanje, rekao je Plenković nakon sastanka s koalicijskim partnerima.

Plenković je u utorak navečer na njezino pitanje vezano za aferu curenja policijskih informacija i ulozi Milijana Brkića u tome, uz ostalo, rekao: Slatki ste, Damira.

Premijer tvrdi kako nije bilo nikakve namjere da joj iskaže manjak poštovanja.

Naprotiv, cijenim je kao ozbiljnu novinarku i poznanicu kroz intervjue i izjave, ni u jednom trenutku ta izjava nije imala bilo kakav osobni, ni muško – ženski kontekst, rekao je Plenković.

Kaže kako  je to “više bila poruka na način da mi je simpatično da na ono što sam smatrao da sam već odgovorio moram kazati istu poruku još jednom”.

Moja isprika, povlačim tu izjavu i neće se više ponoviti, rekao je Plenković.

Komentari

loading...
-->