U dvjema teškim prometnim nesrećama smrtno stradali pješak i vozač

prigorski.hr / Ilustracija

U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 36 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće, dvije su osobe smrtno stradale. U devet prometnih nesreća tri osobe su teško ozlijeđene, a osam lakše, dok je kod 25 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U srijedu 20. lipnja oko 7 sati u Novom Zagrebu, 45-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel Vectra zagrebačkih registarskih oznaka sjevernim kolnikom Avenije Dubrovnik u smjeru zapada, brzinom koja je veća od dozvoljene te dolaskom do raskrižja sa Ulicom Mate Parlova prednjim djelom vozila naletio na 80-godišnjeg pješaka, koji nije koristio površinu namijenjenu za pješake tj. pothodnik. U nesreći je teško ozlijeđen pješak, kojem je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava gdje je oko 16 sati preminuo.

Isti dan lipnja oko 19.20 sati u Jastrebarskom u Bregani Pisarovinskoj, 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault Megane karlovačkih registarski oznaka južnom kolničkom trakom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom 300m zapadnije kod kućnog broja 1, u desnom zavoju, prešao je u traku za vozila iz suprotnog smjera, te naletio na prednji dio osobnog automobila marke Opel Signum kojim je upravljao 36-godišnjak. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 25-godišnji vozač renault megana dok je vozaču i 26-godišnjoj putnici iz opel signuma liječnička pomoć pružena je u KBC Sestre milosrdnice.

Apel policije

Zbog prometnih nesreća koje su se dogodile jučer u Novom Zagrebu gdje je zbog nepropisnog kretanja po kolniku smrtno stradao pješak i Bregani Pisarovinskoj gdje je u sudaru dvaju osobnih automobila smrtno stradao vozač, ponovo ukazujemo na nužan oprez i na dosljedno poštivanje odredaba Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer se samo tako može povećati razina sigurnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na prekršaje pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa i propisno kretanje pješaka, osobito osoba starije životne dobi. 

Upozoravamo i apeliramo na sve pješake, da za prijelaz ceste isključivo koriste pješačke prijelaze ili izgrađene pothodnike te na vozače da zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu prilagode brzinu uvjetima na kolniku.  

Nemojte pridonositi crnim brojkama već zbog sebe i drugih poštujte prometne propise! poručili su iz policije.

Teško ozlijeđeni vozač automobila, biciklist i motociklist

U srijedu 20. lipnja oko 15 sati u Centru, 46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Beetle zagrebačkih registarskih oznaka, Palmotićevom ulicom u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 32A, neoprezno se prestrojavao i zadnjim bočnim djelom automobila naletio na prednji lijevi dio motocikla marke Vespa pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak. U nesreći je teško ozlijeđen vozač motocikla, a liječnička pomoć pružena mu je u KB Merkur.

Isti dan oko 16.30 sati u Velikoj Gorici, 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka desnom trakom Zagrebačke ulice u smjeru jugoistoka. Dolaskom do raskrižja s gradskom cestom br.329900 u izbjegavanju vozila ispred sebe skrenuo je ulijevo i naletio na stražnji lijevi dio osobnog automobila marke BMW kojim je upravljao 63-godišnjak, a od siline udarca bmw je udario u osobni automobil marke Volkswagen Passat zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 48-godišnjak, koji se nalazio ispred, a u trenutku nesreće je stajao u koloni. U nesreći je teško ozlijeđen 63-godišnji vozač,a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb.

Također, jučer oko 19.15 sati, 48-godišnjak je upravljao biciklom marke Kross zapadnim kolnikom Ulice Medveščak u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Degenovom ulicom, Ulicom Ribnjak i Grškovićevom ulicom zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor i ravnotežu nad biciklom te pao na kolnik. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice.


Komentari