U društvu premijera, Filipović predao kandidaturu i ‘raspalio’ po Tomaševiću, a dotaknuo se i jednog zaboravljenog političara

Foto: Instagram

U društvu premijera Andreja Plenkovića, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Davor Filipović predao je kandidaturu kao i kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu. Podsjetimo, zagrebački HDZ na lokalne izbore izlazi s koalicijskim partnerima HSLS-om i HSU-om, a predsjednik gradske ogranizacije izjavio je kako su skupili preko 13 tisuća potpisa potpore. Smatra i da će 30. svibnja Zagreb imati svog gradonačelnika.

Filipović je svoj program predstavio prije dva dana, a u ulazak u drugi krug ne sumnja.

Plenković ističe kako Filipović ima znanje i viziju, te je siguran u u pobjednički rezultat, na nacionalnoj, lokalnoj i županijskoj razini.

“Filipović je pokazao da odskače i znanjem i argumentacijom u vezi pitanja Grada Zagreba. Uz podršku partnera i zamjenica, ali i Zagrepčana i Zagrepčanki dobiti veliku potporu i da će HDZ u Zagrebu, kao i diljem Hrvatske, biti najsnažnija hrvatska stranka na nacionalnoj, lokalnoj i županijskoj razini. Postupamo prema četiri načela: dijaloga, sustavnog i kontinuiranog, funkcionalne decentralizacije i fiskalne decentralizacije te projektne suradnje. Prirotiet će biti obnova Zagreba nakon potresa”, kaže Plenković i dodaje da puno potporu daje Hermanu i Filipoviću.

Filipović ističe da je Gradu potrebno odgovorno upravljanje financijama, obnova grada i realizacija kapitalnog projekta.

“Uvjet je podizanje transparentnosti na najvišu razinu. Imovinske kartice za sve pročelnike i direktore poduzeća, uvest ću oporbu za kontrolu javnih natječaja. Sad je bitno znanje, a ne priče koje ste mogli slušati od Sinčića, a danas Tomaševića“, ističe Filipović i poziva sve građane da glasuju.

Najveći broj mandata očekuje u skupštini, a “surađivat će sa svima onima koji žele dobro gradu”, kaže. Premijer mu je čestitao na govoru.


Komentari