TUŽNA I RAZOČARANA! Anka Mrak Taritaš ocijenila rad Tomaševića: ‘Neke stvari idu puževim korakom’

Anka Mrak Taritaš (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Predsjednica stranke Glas, Anka Mrak Taritaš (62) gostovala je u političkom intervjuu tjedna Večernjeg lista u kojemu je, između ostalog, govorila o inflatornom šoku, obnovi, a prokomentirala je i rad gradonačelnika Zagreba, Tomislava Tomaševića.

Na pitanje brine li ju inflatorni šok, Anka je rekla kako je inflacija uvozni proizvod, a generirao ju je rat u Ukrajini. Pritom smatra da će velike posljedice rata osjetiti zemlje Europske unije, a glavne teme su energenti i hrana. “Trebamo znati kakvo nam je stanje s hranom. Imam osjećaj kao da se Vlada ponaša kao kroničar događaja. Uloga Vlade jest da razmišlja korak unaprijed. Problem je što se ne misli korak unaprijed ni do jeseni. Zna se kakve zalihe moramo imati, znamo o čemu je riječ”, kazala je.

Što se tiče obnove, Anka smatra da je uloga države da brzo pomogne svojim građanima. “Već smo i zaboravili da je postojao ministar Horvat. Njemu je trebala godina dana da shvati da ima neprovediv zakon. Umjesto da nakon njega dođe netko tko to može operativno pospremiti, dolazi Paladina koji je postao ministar samo zbog svog životopisa da bi imao crticu da je bio ministar u jednoj vladi. Viđate li vi tog čovjeka? Suvisle obnove od države, koja bi bila u realnom vremenu, neće biti. To će trajati godinama. Sigurna sam da će dio novaca iz EU propasti”, rekla je Anka.

Na pitanje je li se Tomašević snašao u Zagrebu, kazala je: “Cijelo vrijeme sam govorila da treba vremena, problemi su, velika je to struktura. Ali prošla je jedna godina i moram priznati da sam razočarana. Zapravo sam tužna. Tomašević je postao gradonačelnik s velikim brojem građana koji je glasao za njega. Nažalost, neke stvari idu puževim korakom, sad je prošla jedna godina, a nisu uspjeli posložiti sve pročelnike. Nemamo posložene sve urede u gradu Zagrebu. Ocjena za njegov rad ne bi bila dobra”, a na pitanje bi li dobio dovoljan, odgovorila je kroz smijeh: “Rubno”.

Komentari