TROSKOT ZAMRZNUO MANDAT! U Skupštini će ga zamijeniti mladi znanstvenik: ‘Borit ću se protiv nepotizma’

Foto: MOST

Saborski zastupnik Zvonimir Troskot zamrznuo je svoj mandat u gradskoj skupštini. Na njegovo mjesto doći će 25-godišnji Lovro Marković.

Predsjednik Kluba Mosta u skupštini Marko Sladoljev istaknuo je kako će Most biti jaka oporba, s konkretnim prijedlozima koji idu za poboljšanjem života građana.

“Drago mi je da će na moje mjesto doći 25-godišnji Lovro Marković, najmlađi u zagrebačkoj skupštini, mladi znanstvenik, asistent s FER-a, koji se profilirao u području elektronike, automatike, računalnog inženjerstva i mikroelektronike. Surađivao je s nekim startupovima, te je na taj način bio povezan s poduzetništvom, a bavit će se i politikama vezanim uz mlade, socijalnim politikama i nadogradnjom mjere roditelj – odgojitelj. Svojim će interesima i radom doprinijeti Klubu Mosta, a do sada se istaknuo kao voditelj Gradske četvrti Trnje”, rekao je Troskot.

Lovro Marković rekao je kako će se boriti za mlade ljude koji su budućnost, te predlagati mjere koje će pomoći u rješenju brojnih problema vezanih za školovanje i zapošljavanje mladih, koji odlaze iz Hrvatske jer ne mogu osigurati egzistenciju i osnovati obitelj.

“Važno je mlade ljude zadržati u Hrvatskoj, poboljšati demografsku sliku Hrvatske. Jasno ću se u zagrebačkoj skupštini boriti protiv nepotizma, te se zalagati za stručnost i znanje”, rekao je Marković.

Komentari