‘TREBA BITI JASNO KAO DAN!’ Tomašević stigao u Brezovicu i izjasnio se o zabrani pozdrava ‘Za dom spremni’

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Na današnji dan obilježava se Dan antifašističke borbe. U organizaciji Vlade, državni vrh stigao je u spomen-park Brezovica pokraj Siska gdje je održana svečanost u sjećanje na 22. lipnja 1941. godine, kada je osnovan Sisački partizanski odred.

Na događaj je stigao i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te je dao kratku izjavu za medije. Komentirao je zakonsku zabranu korištenja pozdrava “Za dom spremni”, istaknuvši da su iz platforme Možemo! već ranije najavili da podržavaju tu zabranu, kao i izmjenu Kaznenog zakona.

“Zato da se država jasno odredi vezano za to i da nema nekih interpretacija kod različitih sudova i da tu bude jasno kao dan što je dozvoljeno, a što nije”, obrazložio je razlog.

Na obilježavanju Dana Antifašističke borbe stigli su predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković. Uz predsjednika Vlade događaju su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade Boris Milošević i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Milanović je dočekan s ovacijama, a prilikom govora citirao je prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Komentari