‘TRAŽIT ĆU DA MI SE SMANJI PLAĆA’ Klisović se oglasio nakon što je otkriveno da bi trebao zarađivati više od Tomaševića

Photo: Josip Regovic/PIXSELL/POOL

Vijest da će novoizabrani predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović imati veću plaću od zagrebačkog gradonačelnik Tomislava Tomaševića, izazvala je lavinu reakcija. Na ovoj funkciji Klisovićeva plaća je manja za oko tisuću kuna od premijerove.

On je odlučio reći što misli tome te se javnosti obratio putem svog Facebook profila. U objavi na samom početku ističe kako smatra da predsjednik Skupštine ne bi trebao imati veću plaću od gradonačelnika i da će on tražiti korekciju po tom pitanju.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom g. Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće.

U sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također ću tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba.

Danas sam proveo drugi radni dan na mjestu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba upoznajući se sa specifičnostima organizacije rada Gradske skupštine i detaljima rada Stručne službe Gradske skupštine.

Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti”, priopćio je Klisović.

Komentari