‘Tražimo javno saslušanje ministrice Dalić kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Povodom dijela iskaza USKOK-u u kojem bivša ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta i bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić navodi da je spriječila objavljivanje sadržaja sastanka o državnoj intervenciji u Agrokor, Mostov politički tajnik Nikola Grmoja zahtijeva hitno sazivanje tematske sjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

O tome koliko doseže arogancija i bezobrazluk aktualne Vlade, mnogo govori i činjenica da je njezina bivša potpredsjednica Martina Dalić vrlo nonšalantno, kao da je riječ o posve uobičajenom postupku, u svome iskazu USKOK-u navela kako je osobno spriječila objavljivanje određenih informacija. Sada je očito da je ministrica Dalić koristila medije kao svoj osoban PR kanal i pritom od hrvatske javnosti skrivala esencijalno važne informacije o Agrokoru, izjavio je Grmoja.

Činjenica da ključni ljudi Vlade otvoreno priznaju da utječu na uređivačku politiku medija i sprečavaju objavu informacija bitnih za javnost i društvo pokazuje kakva je zapravo sloboda medija u Hrvatskoj. Odbor hitno mora raspraviti ove tvrdnje jer one nedvojbeno pokazuju da određeni mediji ne ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, a to je objektivno i nepristrano informiranje javnosti i građana već djeluju kao servis vladajućih, izjavio je Nedjeljko Marković, vanjski član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te član Mostova savjeta za kulturu i medije.

Očito je da cjelokupnu političku elitu treba podsjetiti što znači rad za javni interes.

Pazite, mi smo u situaciji da ministrica odlučuje kako će se trošiti novac građana za spas jednog ogromnog koncerna i pritom smatra da je posve prihvatljivo to zatajiti od tih istih građana. Postavlja se i pitanje na koje je to medije ministrica Dalić vršila pritisak? Dokle seže koruptivna hobotnica Vlade Andreja Plenkovića? Ima li on i sada obraza tvrditi da je Agrokor tema koja je završena i koja se sada reciklira? Zbog svega navedenog, tražim podršku kolega u Odboru za sazivanje tematske sjednice, ali i javno saslušanje bivše ministrice Dalić kako bi se saznalo na koje je medije vršila pritisak, zaključio je Grmoja.


Komentari

loading...
-->