TOTALNI RASKOL U HOLDINGU Tomašević smjenjuje Samodola i Vukovića nakon samo sto dana?

Foto: Pixsell

Neslužbeno doznajemo da će gradonačelnik Tomislav Tomašević smijeniti predsjednika uprave Holdinga Nikolu Vukovića i člana uprave Antu Samodola, iako su imenovani kao ljudi koji “hitno moraju uvesti red u Zagrebački holding”.

Podsjetimo, obojica su imenovana direktno od strane Tomaševića bez natječaja. Zagrebački holding vodili su svega 100 dana. Doznajemo kako je u Holdingu došlo do totalnog raskola u upravi.

Nikola Vuković u Holdingu je zaposlen bio od 2007. do 2018. godine, prvo kao pomoćnik predsjednika Uprave za strategiju i razvoj, zatim direktor Službe za korporativni razvoj te direktor Sektora upravljanja ljudskim resursima, razvoja i korporativnih komunikacija. Također, radio je na izradi razvojnih i poslovnih planova, projektima unapređenja i racionalizacije poslovanja, projektima EU, projektima gospodarenja otpadom, rukovodio službom i sektorom. Od 2019. godine bavio se investicijama na globalnim financijskim tržištima.

Ante Samodol bio je član uprave Zagrebačkog holdinga zadužen za financije od 2013. do 2014. godine. Bio je član i Odbora za standarde financijskog izvještavanja, pomoćnik ministra financija i član pregovaračke radne skupine za poglavlje IX- Financijske usluge, u postupku pristupanja Republike Hrvatske EU. Nakon toga zapošljava se kao profesor na privatnom zagrebačkom fakultetu Libertas.

Inače, nakon odlaska Vukovića i Samodola u Holdingu ostaju tri člana uprave, no oni su birani na javnom natječaju. Radi se o Matiji Subašić-Maras koja je vodila HR u Croatia osiguranju, Ivanu Novakoviću koji je radio u Ini te Borisu Sesaru iz United grupe.


Komentari