TOMAŠEVIĆEVA NOVA POBJEDA! Velika Gorica važna je metropoli, a ovime je gradonačelnik dao do znanja koliko

Patrik Macek/PIXSELL

U utorak, 28. lipnja, održan je sastanak predstavnika Zagrebačkog električnog tramvaja, Grada Zagreba i Grada Velike Gorice, na temu produljenja ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza od strane ZET-a na području grada Velike Gorice i linija prema Zagrebu.

Na sastanku su ispred Grada Zagreba sudjelovali gradonačelnik Tomislav Tomašević, njegova zamjenica Danijela Dolenec, predsjednica uprave ZET-a Ljuba Romčević-Žgela i predstavnici nadležnih gradskih ureda. Ispred Grada Velike Gorice, sudjelovali su gradonačelnik Krešimir Ačkar, njegov zamjenik Neven Karas, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić i predstavnici nadležnih gradskih ureda. Međusobno su postigli dogovor oko nastavka pružanja usluge javnog prijevoza na području Velike Gorice, koji je trebao isteći u srijedu, 30. lipnja.

Prema postignutom dogovoru, potpisat će se aneks postojećem ugovora o pružanju usluge javnog prijevoza, trajanja do 30. rujna 2021., kojem će subvencionirani iznos prijevoza za Grad Veliku Goricu ostati u istom mjesečnom iznosu od 2,6 milijuna kuna, a od 1.10. do 31.12. 2021. iznos mjesečne subvencije porast će na 3,6 milijuna kuna.

Ovim dogovorom oko aneksa, do kraja rujna Grad Velika Gorica dobiva vrijeme za uravnotežiti proračun i razmotriti do kraja godine održivost lokalnih linija s malim brojem putnika na kojima ZET obavlja uslugu prijevoza, a s druge strane Grad Zagreb, odnosno ZET, nakon rujna više neće generirati gubitke u prijevozu s Velikom Goricom.

Obje strane zadovoljne su postignutim dogovorom kojim Zagrebački električni tramvaj nastavlja građanima Velike Gorice pružati redovitu uslugu prijevoza na području grada i okolice.


Komentari