‘Tomaševića je teško proglasiti simpatičnim. Nitko nije forsirao huškačku kampanju’ Komunikacijska stručnjakinja o finalu izbora

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

“Mislim da nema čvrstih dokaza da je bilo tko, niti Škoro niti Tomašević, forsirao ili inicirao prljavu kampanju”, komentirala je u petak komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić, osvrnuvši se na navode o huškačkoj i prljavoj igri prije drugog kruga borbe za tron Zagreba.

Mamić smatra kako su Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro u drugi krug ušli s potpuno različitih pozicija jer, navodi, Tomašević je sam rekao da je 15 godina u kampanji.

“Njegovo čitavo aktivističko djelovanje na neki način je vodilo prema njegovom političkom angažmanu koji je prerastao u kampanju favorita za zagrebačkog gradonačelnika. Škoro je ušao u politiku prije nešto više od godinu dana, uskočio je iz jedne sasvim druge djelatnosti”, rekla je dodajući da su obje pozicije potpuno legitimne.

Što se tiče komunikacije kandidata za gradonačelnika, Mamić ističe da i Škoro i Tomašević komunikaciju pokušavaju prebaciti u sferu u kojoj se osjećaju kompetentno.

“Tomašević je osoba koju je teško proglasiti simpatičnom, komunikacijski ni ne ide u tu sferu da pokuša pridobiti ljude koji su izvan njegovog ideološkog spektra. Komunikaciju pokušava prebaciti u područje u kojem je on kompetentniji, poznavanje četvrti, komunalni problem”, tvrdi Mamić, prenosi N1.

Čelnik Domovinskog pokreta, smatra, ovim izborima radi na vidljivosti stranke.

“Domovinski pokret postoji nešto više od godinu dana, osvojili su pet zastupničkih mjesta u skupštini. Svaki od njih gura narativ u sferu u kojoj se osjeća kompetentno”, zaključila je Mamić.


Komentari