Tomašević završio službeni posjet Berlinu: Dotakli su se brojnih tema, među kojima su priuštivo stanovanje i gospodarenje otpadom

Foto: Grad Zagreb

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, završilo je dvodnevni službeni posjet Berlinu, gdje se gradonačelnik susreo s gradonačelnicom Franziskom Giffey i sudjelovao na konferenciji „Što je zeleni narativ“.

Na sastanku s gradonačelnicom Giffey, razgovaralo se o produbljivanju suradnje dvaju gradova te o temama održivog razvoja i zelenih politika koje oba grada provode.

Foto: Grad Zagreb

“Naglasak je bio na priuštivom stanovanju, gospodarenju otpadom, prometu, posebno biciklističkom, javnom prijevozu, te ostalim temama zajedničkim velikim gradovima”, rekao je gradonačelnik Tomašević, koji je pozvao gradonačelnicu Giffey u posjet Zagrebu.

U sklopu posjete, gradonačelnik Tomašević je sudjelovao na konferenciji “Što je zeleni narativ?”, na kojoj je govorio na temu “Europske zelene stranke i odgovornost”. Razgovaralo se o odgovornosti „zelenih“ političara, te o zadaćama, izazovima i problemima s kojima se susreću.

 


Komentari