Tomašević za RTL komentirao rezanje božićnica, majke odgojiteljice, svoj prvi Advent, otvorenje žičare

Screenshot: RTL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gostovao je u subotu u RTL-u Danas.

Očekivano, tema je bila prvi Advent njegova mandata. Tomašević je za njega rekao kako je on pandemijski te iako ima manje kućica, kako neće općenito biti manji i skromniji zbog puno programa.

Proširili smo lokacije i Advent je na njih petnaestak lokacija. Imamo bogat program s više od 120 koncerata, ali moramo biti fleksibilni i prilagođavati se mjerama”, rekao je Tomašević RTL-u.

Dodao je i kako je zagrebački Advent poznat u Europi i nije bilo govora o njegovoj obustavi, već unaprjeđenju. K tome, u njegovom mandatu, kazao je, dukrčiji je sustav dodjele kućica.

“To je prije bilo sporno, time su se bavili DORH i USKOK. U tom smislu su se tu pokazale itekako velike financijske razlike. Bio je nekoliko puta veći prihod s puno manje kućica nego što ih je bilo u onoj pandemijskoj godini”, rekao je Tomašević gostujući u RTL-ovom dnevniku.

Čuli smo njihovu stranu priče

Tomašević se također u RTL Danas osvrnuo i na novi prosvjed roditelja odgojitelja  ispred Uprave, koji po svemu sudeči ne odustaju od svojih zahtjeva.

“Imali smo sastanak ovaj tjedan, čuli smo njihovu stranu priče, oni našu. Javno savjetovanje je u tijeku. Zadnjih pet godina je bilo izdvajano samo 23 milijuna kuna u prosjeku godišnje za gradnju novih, adaptaciju starih i dogradnju vrtića, svih ukupno. Mi smo to digli ove godine na 67 milijuna kuna i dignut ćemo znatno više u 2023. i 2024.”, najavio je Tomašević za RTL Danas.

Zagrebačkom gradonačelniku je postavljeno i pitanje oko poskupljenja komunalija i prijevoza u 2022. na što je Tomašević ponovio kako su u Gradskoj upravi zatekli tešku financijsku situaciju. Stoga gledaju kako građanima za njihov novac pružiti kvalitetne i javne komunalne usluge.

Također, sindikati negoduju zbog rezanja božićnice radnicima Holdinga, a gradonačelnik je ustvrdio kako bi to radije ostavio Upravi i Sindikatu koji o tome razgovaraju.

“Ključnije je gdje postoji slaganje s većim dijelom Sindikata, a to je da mora doći do korekcije broja zaposlenih”, istaknuo je Tomašević.

Za kraj, upitan je i o zagrebačkoj žičari i hoće li proraditi njen prijevoz na Sljeme.

“Nadam se da hoće. Dolazi sezona skijanja, manifestacija na Sljemenu i krajnje je vrijeme da se to riješi. Iskustvo me naučilo da nema smisla govoriti rok jer svatko tko je rekao kad će se žičara otvoriti svatko je promašio”, rekao je Tomašević.

 

 


Komentari