TOMAŠEVIĆ U POTRAZI ZA NOVIM ŠEFOM NAJVEĆEG UREDA! Zagrepčani ga upozoravaju na važnu stvar: ‘Ovo je žalosno za grad’

Tomislav Tomašević (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

U srijedu je otvoren natječaj za šefa najvećeg gradskog ureda. Podsjetimo, gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je da traže novog pročelnika za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Natječaj je otvoren do 30. lipnja pa bi ubrzo mogli doznati tko će naslijediti aktualnog pročelnika Dinka Bilića.

Tomašević je prigodno pozvao sve zainteresirane da se prijave ili da podijele informaciju da ona dođe do što više kvalitetnih kandidata. Također je podsjetio da kandidati u prijavi moraju priložiti i program unaprjeđenja rada Ureda, koji definira strateški okvir te glavne aktivnosti koje je potrebno poduzeti kroz četiri godine.

Čini se da ideja po tom pitanju ne nedostaje jer su se na gradonačelnikovom službenom Facebook profilu nanizali komentari.

Građani predlažu zabranu izgradnje idućih godinu dana

“U Zagrebu nedostaje urbanističko planiranje. Sve je prepušteno stihiji. Grad se razvija stihijski na divlje tj.na balkanski način. Prometna infrastruktura ne prati divlju izgradnju stanova i kuća. U gradu bi trebalo na jedno godinu dana uopće zabraniti bilo kakvu izgradnju dok se ne ustanovi urbanistički zavod kao nekad. Zagreb je jedan od najneuređenijih europskih gradova. 30 posto grada su divlja naselja poput slamova u Brazilu”, smatra jedan Zagrepčanin koji je dobio i najveću podršku.

“I dalje se gradi, a grad je u kaosu. Bandić je dao da se gradi bez dozvola, pa kasnije sve legalizirao za glasove, ali zgrade i dalje rastu, a infrastruktura zaostaje. Vrtići, sportski objekti, starački domovi, nova bolnica… ništa, samo zgradurine”, nadovezao se drugi.

‘Samo da je netko pametan’

Većina se nada dolasku nekog sposobnog i ambicioznog.

“Samo da je netko pametan. Zagreb se u zadnjih dvadeset godina toliko srozao da je postao jedan od najzapuštenijih i najpropalijih glavnih gradova. Žalosno za moj rodni grad”, upozorio je jedan građanin.

“Svaka čast gradonačelniče. Sad mi je žao što nisam u malo boljoj zdravstvenoj formi”, “Držim fige da uspije zaustaviti ovo što se događa posljednjih 30 godina, gradnja bez plana i smisla, uništena vizura grada, užas”, još su neki od komentara podrške za Tomaševića.

Komentari