Tomašević položio kamen temeljac za školu u Španskom pa predstavio novu glasnogovornicu, evo gdje je radila

Foto: Zagreb.info

Gradonačelnik Tomislav Tomašević položio je kamen temeljac te tako obilježio početak radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom.

Nakon toga održao je redovnu presicu na kojoj je predstavio novu glasnogovornicu Dinku Živalj, iskusnu stručnjakinju za odnose s javnošću, političke i europske poslove, razvoj medija, manjinska i ljudska prava s preko 20 godina iskustva rada u medijima i ima upravljačkog iskustva. Na ovo radno mjesto stiže s mjesta voditeljice ureda za odnose s javnošću i glasnogovornice posebnog predstavnika Europske unije na Kosovu gdje je radila od 2015.


Prije toga je bila glavna savjetnica ministra regionalnog razvoja i fondova eu, a prije toga glasnogovornica i voditeljica ureda za vijeće za regionalnu suradnju te voditeljica odnosa s javnošću misije OSS-a u Hrvatskoj i Albaniji, ali i područnim uredima u Zadru, Gračacu…dobila je priznanja od medijskih udruga.

“Vjerujem u odličnu suradnju sa svim predstavnicima medija” istaknuo je gradonačelnik.

Uskoro opširnije.

O stadionu

“Sastanak je održan 20. prosinca, javno sam tjedan dana najavio sastanak s upravom Dinama. Sastanak je bio dobar, konstruktivan, raspravljali smo o različitim modelima financiranja. Gledamo druge gradove u Hrvatskoj poput Rijeke, ali isto tako i u Europi s obzirom na iskustva partnerstva u financiranju i izgradnji” rekao je.

“Gledamo na model koji neće zahtijevati kunu iz Gradskog proračuna, a to uključuje rušenje starog i izgradnja novog stadiona na istom mjestu. Za sada smo fokusirani na modele financiranja i oblike partnerstva” kazao je Tomašević.

“Ne bih o detaljima jer u ranoj fazi to je između Grada i Dinama, a kasnije će to ići u javnost i odluku će donijeti Skupština s obzirom na iznos. To se ne može riješiti preko noći, u interesu nam je da se što prije nađe rješenje, tu su pitanja i zamjenskog stadiona. Sesvete su jedna od opcija, ali ima još i drugih, rano je o tome govoriti” poručio je.

O Ciboni

“Imat ćemo danas sastanak s novom upravom Cibone, ono što sam rekao više puta je da je revizija pokazala dvostruko financiranje i od Grada i od sportskog saveza, to se sada rješava i vidjet ćemo što to znači za budućnost Cibone. Svaka kuna koja ide iz gradskog proračuna mora biti namjenski utrošena i na tome ćemo inzistirati” poručio je Tomašević.

Koronavirus

“Moje zdravlje je dobro i uvijek informiramo javnost, zamjenica Dolenec je u izolaciji i oporavlja se. Ja se još uvijek nisam zarazio” rekao je gradonačelnik.

Životinje u Gradu

“Nema više odgađanja premještanja životinja, ostalo je još osam farmi i Gradski ured će se pozabaviti time.”

Otpad

“Sabirno operativni centar skladište koje je izgrađeno prije 15 godina nije se koristilo jer nije imalo dozvole, to smo rješili, to je prošli tjedan otvoreno, koristi se i normalizirao se odvoz glomaznog otpada u Zagrebu. Sada se rješavaju i prijave građana za besplatan odvoz otpada” rekao je gradonačelnik.

“Što se tiče drobilica nadam se da ćemo uskoro dobiti dozvole za drobilice, jedna je unajmljena, a uskoro bi trebali dobiti i one koje je Grad kupio” zaključio je.


Komentari