TOMAŠEVIĆ SREZAO VIŠE OD 37 MILIJUNA KUNA! HDZ-ovac mu poručio da se ponekad i nasmiješi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebačka Gradska skupština izglasala je rebalans gradskog proračuna za 2021. godinu, kojim se isti smanjuje za 0,27 posto te će iznositi 13.997.899.500 kuna.

Za prijedlog rebalansa proračuna glasalo je 27 gradskih zastupnika, a 15 je bilo protiv njega. Proračun za 2021. godinu u iznosu od 14.035.374.000 kuna smanjuje se rebalansom za iznos od 37.474.500 kuna.

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) u četvrtak je ocijenio da je rebalans proračuna Grada Zagreba “smiješan” jer su uštede samo 0,27 posto. Poručio je kako da ne bilo ni “R” od rebalansa bez mjera HDZ-ove Vlade u iznosu od čak 470 milijuna kuna.

Herman je, kao paralelu, istaknuo da, ako je prosječna plaća u Zagrebu 8309 kuna, Tomislav Tomašević uštedio 5 kuna.

“Kosturi iz ormara”

“Prošlo je 100 dana od preuzimanja vlasti, nadam se da se nećemo pola mandata baviti ‘kosturima iz ormara’ i neka počne raditi ono što je njegov posao – a to je da počne voditi Grad Zagreb”, govorio je Herman pa poručio Tomaševiću da se koji put i nasmije i pokaže da ima optimizma u politici koju vodi, da će građankama i građanima biti uistinu bolje u idućem razdoblju, jer, kako je rekao, “plakati nad kosturima iz ormara već gotovo 150 dana je smiješno, neodgovorno i krajnje populistički”.

“Računi su nestali”

Tomašević je pak odgovorio na prozivke. “Mene užasno ljuti i frustrira da se u izvješću o izvršenju proračuna, koje nam je na primopredaji vlasti dano, kaže da se sve trošilo onako kako je trebalo po dinamici. A onda na kraju vidite da imate fakture i račune koji su nastali na stavkama koje uopće ne postoje u proračunu”, kazao je.

Na kritike HDZ-ovih gradskih zastupnika da su uštede premale te da se ostavi “kostura iz ormara”, Tomašević je rekao da to nije moguće jer su to fakture i računi koji su nastali, a mora ih se platiti.

Najavio je i da su u planiranju proračuna za 2022. godinu sve opcije otvorene, pa i one oko prodaje gradske imovine kako bi se pokrio dug.

Poskupljenje komunalija?

Tomašević je govorio i o eventualnom povećanju cijena komunalnih usluga za građane pa rekao kako u ovom trenutku ništa ne može isključiti.

“To je slagalica na kojoj radimo sa svim gradskim tvrtkama, ustanovama i uredima i dok nemam konkretne informacije, ne želim izlaziti u javnost s tim hoće li biti poskupljenja ili neće”, rekao je gradonačelnik.

Govorio o i mogućem povećanju računa za odvoz otpada. “Povećavamo prihode i smanjujemo rashode. Sustav je kompleksan i kad vidimo koliko smo uspjeli, vidjet ćemo što će biti posljedica toga”, zaključio je.

Komentari