TOMAŠEVIĆ SAZVAO SVIH 19 SINDIKATA HOLDINGA! Jedna od sudionica: Prave radnike nećemo dirati!

Mirjana Kaltak
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je jutros sastanak s predstavnicima 19 sindikata tvrtki pod komunalnim gigantom Holdingom, doznaje portal Zagreb.info od jedne od sudionica. Tomašević je sindikalce sazvao nakon što je javnost izvijestio o dugu Grada Zagreba od 8,2 milijarde kuna, od čega polovica otpada na Holding, kojem su neminovni restrukturiranje, pa čak i određeni bolni rezovi.

Kako je za Zagreb.info objasnila predsjednica Sindikata Čistoće Mirjana Kaltak, na sastanku se razgovaralo o budućnosti Holdinga.

S obzirom na to da je ukupni dug komunalnog giganta veći od četiri milijarde kuna, upitno je u kojem će smjeru ići novo gradsko vodstvo na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem. 

Kako nam je otkrila Kaltak, “na sastanku nije bilo govora o konkretnim mjerama, već je istaknuto kako se mora naći održiv modus operandi“. Prave mjere znat će se idućih dana kada će svaka podružnica zasebno održati sastanak s Upravom Holdinga, a Čistoća – već sutra.

Sastanak s Upravom Holdinga

Na pitanje o potencijalnim bolnim rezovima, pa i otkazima, predstavnica Sindikata Čistoće Mirjana Kaltak odgovara “da zasada nema govora o otkazima, ali da su svi svjesni kako je situacija i loša i teška zbog nagomilanih dugova”.

Na pitanje o tome što očekuje na sutrašnjem sastanku s Upravom Holdinga, Kaltak odgovara da će sigurno biti govora o novim voditeljima podružnica, kao i novoj organizaciji i sistematizaciji posla.

“Tijekom tih razgovora vrlo vjerojatno će doći i do viška zaposlenih, ali napominjem da taj višak zaposlenik nije u operativnom poslovanju, već u rukovodećem”, kaže Kaltak i dodaje “da već godinama upozoravamo na izmišljena radna mjesta koja nemaju rezultate, na loše poslovanje, pa i na velik dug Čistoće”.

Usprkos strahu da će potencijalno novo uređenje Holdinga uštedjeti na radnicima, odnosno dijeleći otkaze, Kaltak odgovara – “nećemo dirati prave radnike”.


Komentari