TOMAŠEVIĆ POSLAO OŠTRU PORUKU PROTIVNICIMA: ‘Nema tih pritisaka i prijetnji zbog kojih bi odustali’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je povodom prve godine na vlasti dao veliki intervju za Hinu.

U njemu je kazao kako najvećim uspjehom smatra promjenu modela upravljanja Zagrebom te njegovu stabilizaciju koju su zatekli na rubu.

Najavio je i veliki projekt Paromlin koji će biti multifunkcionalni društveno-kulturni centar cijelog grada na prostoru industrijske baštine. Uz to je najavio i revitalizaciju Gredelja, Zagrepčanke i Bloka Badel koji su nekoliko desetljeća bili “mrtvi kapital” Grada.

Na intervju se osvrnuo i na društvenim mrežama.

“Zbog toga što radimo velike promjene, imamo i velike otpore. Ali nema tih pritisaka i prijetnji zbog kojih bi odustali – građani su nas izabrali jer su htjeli pravu promjenu i to isporučujemo, korak po korak”, napisao je gradonačelnik.

“Promijenili smo model upravljanja Gradom, od javnih nabava do zapošljavanja (više se ne dodjeljuju poslovi i ne zapošljava se po stranačkom ključu ili podobnosti), financijski smo stabilizirali Grad koji smo preuzeli na rubu provalije (najmanji deficit u zadnjih pet godina) i radimo velike promjene u gospodarenju otpadom (novi model naplate, micanje spremnika s javnih površina i gradnja kompostane i sortirnice)”, dodao je Tomašević.

Komentari